Nieuws Antwerpen Euronav: minder verlies, positief effect Chinese groei

Euronav: minder verlies, positief effect Chinese groei

Euronav: minder verlies, positief effect Chinese groei

Euronav meldt voor kwartaal drie een netto verlies van US$27.1 miljoen, tegen een verlies van US$34.9 miljoen in kwartaal drie van vorig jaar. Dat is beter dan wat analisten verwachten. Euronavs EBITDA steeg met een kwart (25.8%) bij een licht lagere omzet.

De tankermaatschappij zag significant tarieven voor het gebruik van de tankers die deel uitmaken van de Tankers International VLCC pool. Bij tankers die deel uitmaken van Suezmax was het beeld minder overtuigend.

Euronav leidt nog steeds een overcapaciteit in de markt. De vraag naar olie is evenwel sterk. In kwartaal 3 werd China de grootste importeur van ruwe olie en laat hiermee voor het eerst de Verenigde Staten achter zich. Het grootste deel van de lichte ruwe olie die geproduceerd wordt in West-Afrika en gewoontegetrouw naar de Verenigde Staten werd uitgevoerd, wordt nu naar het Verre Oosten verscheept. Deze wijziging had een aanzienlijke impact op de tonmijlen, hetgeen de werkelijke graadmeter is voor de vraag in de scheepvaartsector. Bovendien kende de maand augustus het hoogste aantal cargo’s ruwe olie geëxporteerd vanuit de Perzische Golf. Helaas volstond deze sterke vraag niet om het overaanbod van tonnage te compenseren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer