Nieuws Antwerpen Euronav onderkent heropleving in tankermarkt

Euronav onderkent heropleving in tankermarkt

Euronav onderkent heropleving in tankermarkt

euronavjeDe Antwerpse tankerrederij Euronav heeft verleden jaar zijn omzetcijfers met meer dan 25% kunnen verhogen. Euronav sloot het boekjaar af op 474 miljoen dollar. De scheepvaartmaatschappij bleef evenwel in het rood. Het verlies werd dan wel gehalveerd naar 45 miljoen dollar.

Euronav
heeft een bewogen jaar achter de rug. Met de overname van 15 supertankers van Maersk en de aankoop van nog eens vier andere bij een andere partij heeft de Antwerpse onderneming zich verder opgewerkt tot een van de grootste tankerrederijen ter wereld. Euronav heeft bovendien sindsdien een notering op Wall Street.

De maatschappij van Marc en Virginie Saverys lijkt in dit opzicht haar zelfvertrouwen teruggevonden te hebben. Dat mag ook blijken uit het feit dat Euronav de aandeelhouders ondanks de latente verliescijfers toch een dividend uitbetaalt. “2014 was een opmerkelijk jaar voor Euronav en we zijn verheugd om dit succes te delen met de aandeelhouders met een dividend in mei en de invoering van een nieuwe dividendpolitiek”, aldus ceo Paddy Rodgers.

De nieuwe dividendpolitiek zou inhouden dat het bedrijf in de toekomst minstens 80% van zijn nettowinst gaat uitkeren aan de aandeelhouders. De onderneming gaat ervan uit dat de tankermarkt sinds einde verleden jaar opnieuw aan het verbeteren is en dat de markt op korte en middellange termijn goed zal blijven presteren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.