Nieuws Antwerpen Euronav zet koers op Wall Street

Euronav zet koers op Wall Street

Euronav zet koers op Wall Street

euronavjeEuronav trekt naar Wall Street. De Antwerpse tankerrederij wil voor 100 miljoen dollar aan nieuwe aandelen laten noteren op de Amerikaanse beurs. Daarmee zoekt Euronav vooral meer internationale exposure.

Marc Saverys had het al eerder laten uitschijnen: hij vindt dat zijn bedrijf niet de aandacht krijgt die het de facto verdient. Daarvoor is de internationale uitstraling van de Brusselse beurs volgens hem te klein. Broer Nicolas (Exmar) had het eerder al denigrerend over “een kindertuin.” Vandaar de beslissing om naar New York te trekken, dé place to be voor scheepvaartbedrijven om hun aandelen te laten noteren. New York is in dit opzicht samen met Oslo “outstanding.”

Euronav wordt onder de dynamiek van Marc Saverys ondertussen helemaal omgebouwd tot een grote internationale speler. Enkele maanden geleden nog kocht het bedrijf 15 reuzentankers over van de Deense rederij Maersk. Met die 15 extra VLCC’s (very large crude carriers) positioneert het Antwerpse bedrijf zich als concurrent waarmee steeds meer rekening zal moeten gehouden worden. In juli kocht Euronav overigens nog eens vier tankers bij.

Met een zogenaamde registratieverklaring heeft Euronav nu bij de Amerikaanse beursautoriteiten een beslissende stap gezet die moet leiden tot een concrete beursnotering op New York. Euronav zou er noteren onder de ticker “EURN”. De 100 miljoen dollar extra die op die manier opgehaald wordt via de nieuwe aandelen zal de financiële expansie van de groep ondersteunen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.