Nieuws Antwerpen Europees certificaat voor Galva Power Group

Europees certificaat voor Galva Power Group

Europees certificaat voor Galva Power Group

zinkDe Galva Power Group kreeg het Europees certificaat EN 1090 toegekend. Daardoor kan ook de fabriek in Schoten kwaliteitsgaranties bieden bij zijn thermische zinkprocessen. Het gaat dan vooral om veiligheidseisen ten aanzien van staalproducten.

Het gaat bij de CE-certificering om de controle op alle dragende onderdelen van een staalconstructie. Gebouwen en dragende constructies worden in dit opzicht opgedeeld in verscheidene klassen, gebaseerd op de risico’s bij falen en de ernst van de gevolgen. Het gaat dan niet enkel om de staalproducten zelf maar ook om de samenstellende onderdelen zoals bv. aangeleverd door toeleveranciers. Onder hen dan ook de thermisch verzinkers.

De Galva Power Group heeft verscheidene jaren hard gewerkt op het objectief om het Europees kwaliteitscertificaat toegekend te krijgen. Het ging dan in eerste instantie om de installatie van een computersysteem dat als MED (Manufacturing Execution System) de traceerbaarheid van de materialen en de behandeingen van het proces moet garanderen. Daarnaast worden via het Zinq Management System in samenerking met het Laboratory Mannagement System (LIMS) ook kwaliteitsgaranties ingebouwd.

“Uiteraard heeft ook het personeel een specifieke opleiding gevolgd waardoor de CE-markering door een erkende instelling toegekend werd”, zegt Petra Lenaerts.

De Galva Power Group positioneert zich voortaan in dit opzicht als “dé beste service provider voor thermisch verzinken, poedercoaten en natlakken in de Benelux. Wij garanderen in dit opzicht perfecte oppervlakten, een aantrekkelijk design van de staalconstructie en de meest geavanceerde bescherming.”

De groep telt in totaal acht vestigingen waarvan zes in België: Schoten, Houthalen, Charleroi, Gent, Ieper en Overpelt. Schoten beschikt als verzinkingsspecialist over een zogenaamde lang bad. Er werken zo’n 70 man.

De Galva Power Group is eigendom van de Duitse investeerder Lars Baumgürtel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.