Nieuws Antwerpen Europese HR Award Maintenance voor Evonik

Europese HR Award Maintenance voor Evonik

Europese HR Award Maintenance voor Evonik

evonikjeHet Duitse chemiebedrijf Evonik kreeg de Europese HR Award Maintenance toegekend. Het chemiebedrijf positioneerde zich op die manier als “de aantrekkelijkste werkgever voor technisch talent.” Evonik heeft een eigen dochteronderneming in het Antwerpse havengebied. De award werd opgezet door Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland samen met Bemas, de Belgian Maintenance Association.

Tijdens de beurs Maintenance werd voor de eerste keer de HR Award Maintenance uitgereikt. Het bedrijf Alpro uit Wevelgem eindigde als nationale winnaar en werd zo bekroond als aantrekkelijkste werkgever voor technisch talent. Actemium, met een eigen vestiging in Zwijndrecht en Geysen uit Geel vervolledigen de Belgische top 3.

‘Ben ik een aantrekkelijke werkgever voor technisch talent?’Om het antwoord op deze vraag te kennen nam een twintigtal bedrijven begin 2015 deel aan de HR Award Maintenance. Met een uitgebreide vragenlijst werd gepeild naar de werktevredenheid van de technicus naar verbeterpunten op vlak van onderhoud en de onderhoudsdienst.Meer dan 500 technici vulden de enquête in, en hun input zorgde voor een ranglijst van de deelnemers op basis van verschillende magneetfactoren zoals kwaliteitszorg en bottom-up-participatie.Na analyse van de resultaten door BDO Adforum kwamen Actemium, Alpro en Geysen als drie finalisten uit de bus. De vakjury bracht een bezoek aan deze bedrijven om de scores uit het onderzoek kwalitatief te kaderen.

Op basis van goede resultaten uit de enquêtes en de plaatsbezoeken werd Alpro Wevelgem als nationaal winnaar aangeduid. ‘Dit is een belangrijke erkenning voor het jarenlange werk dat wij hierrond verricht hebben, en het versterkt ook onze positie binnen de internationale groep’, aldus Marc De Boom director HR bij Alpro.

Voor de Europese HR Award die werd toegekend op basis van de hoogste surveyscores, waren Alpro voor België, Evonik voor Duitsland en NedTrain voor Nederland de drie finalisten. Na verwerking van de resultaten haalde het Duitse Evonik het laken naar zich toe. “Dit komt onverwachts, maar het maakt me wel zeer trots. Deze trofee komt niet enkel Duitsland maar al onze Europese vestigingen toe.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.