Nieuws Antwerpen Europochette in handen van QAT III

Europochette in handen van QAT III

Europochette in handen van QAT III

europochetteHet investeringsfonds QAT III heeft een meerderheidsparticipatie genomen in de Europochette Group uit Kruibeke. Europochette produceert zogenaamde papieren disposables voor tafelgebruik zoals bestekzakjes, placemats, servetten enz. De inbreng van vers kapitaal moet de langetermijnstrategie van de groep onderbouwen.

Marnix Van Kerckvoorde startte de activiteiten van de Europochette Group op in 2002. Hij kreeg naderhand assistentie van Anton Van de Poel die samen met Gert Haelterman het bedrijf in de juiste richting stuurden. Europochette is in die mate uniek omdat het bedrijf een alternatief bracht voor het inrollen van bestek in een servet. Ondertussen is de onderneming uitgegroeid tot een belangrijke toeleverancier van de horeca en is ze marktleider geworden op het vlak van de productie van bestekzakjes. Het bedrijf werkt met moderne productietechnieken waarbij ook de ecologische factor ingecalculeerd wordt. Europochette voert zijn productie immers uit naar de meeste onmiddellijke buurlanden. De groep tekende in 2012 voor een geconsolideerde omzet van 6 miljoen euro.

Het creatieve hart van de Europochette Group zit met tien mensen in Kruibeke. De productie wordt inmiddels aangemaakt in het Poolse Tomaszow waar zo’n 100 werknemers de opdrachten uit Kruibeke uitvoeren. In Barcelona runt de groep ook nog een verkoopskantoor.

Volgens Anton Van de Poel is de intocht van QAT III effectief bedacht vanuit een langetermijnstrategie. “Wij hebben als ondernemers de meerderheid van de aandelen in het bedrijf afgestaan omdat we de QAT Group al veel langer kennen en onder de indruk zijn van het parcours dat de investeerders aflegden. Tijdens de sparringsessies over de verdere uitbouw van ons bedrijf werden we alleen maar verder overtuigd van hun dynamische aanpak, met respect voor de ondernemers en de andere stakeholders. We gaan nu samen verder werken aan de volgende stappen in onze strategie. Dit is nog amar het begin van de verdere groei van dit bedrijf.”

Yves Van Sante, de CEO van QAT geeft van zijn kant aan dat zijn investeringsgroep efectief inspeelt op de groei-ambities van ondernemers binnen familiebedrijven. “Er is volgens mij nog een grote toekomst weggelegd voor Europochette dat nog een belangrijke weg dient te gaan op het vlak van de internationalisering. Het bedrijf zit helemaal in het hart van de strategie van QAT III. De familiale aandeelhouder dacht eraan op termijn de fakkel door te geven en had tegelijk nood aan een investeerder die het uitgestippelde groeitraject mee kon helpen waar maken met het oog op de continuïteit van de activiteiten.”

Marnix Van Kerckvoorde, Anton Van de Poel en Gert Haelterman blijven overigens als managers aan boord en zullen het bedrijf verder mee aansturen.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.