Nieuws Antwerpen Euroports en Zimmer Staal nemen magazijn in Antwerpse haven in gebruik

Euroports en Zimmer Staal nemen magazijn in Antwerpse haven in gebruik

Euroports en Zimmer Staal nemen magazijn in Antwerpse haven in gebruik

ANTWERPEN/LIER – Bij terminaloperator Euroports in de Antwerpse haven werd een nieuwe terminal van 17.500 m² geopend die zal worden gebruikt door de Lierse staalfabrikant Zimmer. In de terminal worden staalplaten opgeslagen en bewerkt.

Euroports, een internationale terminaloperator met vier terminals in Antwerpen, heeft aan het Vrasenedok op Linkeroever twee jaar lang samen met de Lierse firma Zimmer Staal gewerkt aan een gloednieuw magazijn. Staal uit bijvoorbeeld India of China kan er worden opgeslagen om dan naar de rest van Europa te gaan voor allerhande toepassingen, van poutrels tot scheepswanden.

“Dit is een van de grootste magazijnen in de Antwerpse haven, een investering van zo’n 20 miljoen euro”, zegt Gino Van der Meiren, operationeel manager breakbulk voor Euroports, aan Gazet van Antwerpen.

Het Havenbedrijf Antwerpen wil dat de Scheldestad een belangrijke rol blijft spelen bij supply chain specialisten. “De staalmarkt is uitdagend door internationale omstandigheden, zoals de Amerikaanse staaltarieven”, weet havenschepen Annick De Ridder. “We hebben wel de ambitie om ons marktaandeel te versterken. Staal en breakbulk zijn een van de zes commerciële pijlers van Port of Antwerp.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.