Évidence – Amélie & Lionel Bethaz

Évidence brengt de Franse keuken opnieuw naar Cadixwijk

In de Cadixwijk op het Antwerpse Eilandje opende restaurant Évidence opnieuw officieel de deuren. Van donderdag tot zondag kan je er in intieme sfeer genieten van de Franse keuken en gastvrijheid van chef-kok Lionel Bethaz en zijn partner Amélie. “De beste keuken die je kan brengen, is degene die je het beste kent en waar je het meeste van houdt”, vertelt het koppel.

De liefde voor het fornuis dateert volgens Lionel al uit zijn prille jeugd. Zijn grootvader was toenmalig tuinman van onder andere kunstenaar Pablo Picasso, maar ook van het bekende sterrenrestaurant ‘Le Moulin de Mougins’. Een dubbele formatie als cuisinier en patissier en eerdere werkervaringen in Londen, Amsterdam en het Antwerpse Domestic later, heropent hij nu samen met zijn partner Amelie op het Eilandje de deuren van zijn restaurant Évidence.

In de Cadixwijk kan je voortaan opnieuw genieten van de Franse keuken die, gezien zijn Frans-Italiaanse roots, zowel Lionel als Amélie nauw aan het hart ligt. Ze kiezen daarbij ook bewust voor een vast menu.

“Een vast menu is de reflectie van een cuisinier op het geheel van een diner, vanaf de amuse-bouches tot en met het dessert. Een menu laat toe om een product echt te respecteren en nodeloze verspilling te vermijden, wat vandaag de dag zo cruciaal is”, vertelt Lionel. “Een menu is zoals een jazzplaat, elk stuk is belangrijk maar het geheel of de opeenvolging ervan is primordiaal. Aan het einde geeft dat een gevoel van voldoening.”

Het Eilandje is met andere woorden dus een culinaire hotspot rijker.