Nieuws Antwerpen EVIP installeert voortaan ook koortsscanners

EVIP installeert voortaan ook koortsscanners

EVIP installeert voortaan ook koortsscanners

KONTICH – EVIP installeert naast industriële elektriciteits-, beveiligings-, data- en computersystemen voortaan ook thermische scanners. Het bedrijf uit Kontich startte hiermee om haar eigen personeel te beschermen, maar wil nu ook andere bedrijven tegemoet komen.

Zo’n koortsscanner wordt bij de ingang van het gebouw geplaatst en scant elke bezoeker bij de pols. De lichaamstemperatuur wordt zo contactloos en nauwkeurig gemeten.

“Dat gebeurt in slechts 0,2 seconden, zodat er geen files ontstaan en mensen dus niet samen klitten aan de inkom”, vertelt Peter van Riet, ceo van EVIP. “Het toestel kan bovendien zo geconfigureerd worden dat het naast de lichaamstemperatuur ook kan detecteren of iemand een mondmasker draagt.”

Door het toestel te koppelen aan een bestaand toegangssysteem kan de toegang tot een gebouw geweigerd worden. “We willen voornamelijk dat de scanner laagdrempelig blijft en dus snel efficiënt en gemakkelijk werkt. Zonder dat het al te technisch lijkt of bezoekers afschrikt.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.