Nieuws Antwerpen Evonik investeert in bijkomende productie

Evonik investeert in bijkomende productie

Evonik investeert in bijkomende productie

evonikHet Duitse chemiebedrijf Evonik Antwerpen werft zo’n 10 werknemers aan. Het gaat om medewerkers die een aantal pensioengangers moeten vervangen. In een latere fase wil Evonik nog 20 extra werknemers aanwerven. Daartoe is het wachten op de opstart van twee installaties.

Evonik Antwerpen is aan een volgehouden expansie toe. De producent van speciaalchemie in de haven voert zijn productie onafgebroken verder op. “We werven vandaag effectief tien mensen aan”, geeft Koen Vandensteen aan. “Die moeten een aantal mensen vervangen die in de komende weken met pensioen gaan. Het gaat dan zowel om productiemensen als om bedienden in de administratie.”

Ook bij Evonik komt in de komende maanden een grote pensioneringsgolf op gang. Tientallen werknemers die de opstart van de onderneming nog meegemaakt hebben gaan met pensioen. Die moeten dus dringend vervangen worden.

De bouw- en de uitbreidingswerken aan twee installaties zal op termijn nog meer werknemers vergen. Evonik bouwt een nieuwe butadieenfabriek op zijn terrein en breidt de bestaande MBTE-installatie verder uit. Om beide eenheden te runnen is 20 man bijkomend personeel nodig. Die mensen zullen in de eerstkomende maanden aangeworven worden.

De nieuwe butadieenfabriek krijgt een productiecapaciteit mee van 100.000 ton. Butadieen is een grondstof voor rubber. Ze kan de soepelheid van kunststoffen beïnvloeden. Het wordt gebruikt in synthetisch rubber voor banden, schoenzolen en tapijtbodems.

MBTE is dan weer een stof die het octaangehalte van carburatorbrandstoffen verhoogt. Dat leidt tot een betere verbranding en een betere milieubalans. De bestaande MBTE-fabriek krijgt er 75.000 ton productiecapaciteit bij.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.