Nieuws Antwerpen Evonik investeert in groei van aquacultuur

Evonik investeert in groei van aquacultuur

Evonik investeert in groei van aquacultuur

evonikevonikHet Duitse chemiebedrijf Evonik Industries gaat een nieuwe installatie bouwen in Antwerpen. De specialist in fijnchemie gaat er een nieuwe methioninetoepassing aanmaken die zal gebruikt worden in de groeimarkt aquacultuur.

Antwerpen is binnen de groep Evonik Industries, het vroegere Degussa al vele jaren een specialist in de productie van methionine. Dit is een product dat toegevoegd wordt aan dierenvoeding. Op de site van de groep aan de Scheldelaan draaien onderhand al twee installaties.

De nieuwe eenheid die “Aquavi Met Met” gaat aanmaken zal ingepast worden in de twee bestaande productiefabrieken. Of er op termijn ook bijkomende personeelsleden moeten ingezet worden moet nog afgewacht worden. De concrete uitwerking van de bouwplannen zal in dit opzicht duidelijkheid geven. Het investeringsbedrag wordt doelbewust vaag gehouden. “Een laag tweecijferig miljoenenbedrag” zegt woordvoerder Koen Vandesteen. “Dat wij niet concreet aangeven hoeveel wij investeren heeft te maken met het feit dat wij de oorspronkelijke knowhow willen beschermen.”

Aquavi Met Met zal effectief gebruikt worden in de productie van garnalen en schaaldieren. Later zal het ook voor andere vissoorten ingezet worden. Volgens Evonik groeit de markt voor aquacultuur elk jaar zowat 6% sneller dan andere segmenten van dierlijke productie. Dit heeft alles te maken met de snelle bevolkingstoename, de stijgende welvaart en de overbevissing van de wereldzee├źn. In 2015 zou meer dan 50% van het totale vis- en schaaldiervlees afkomstig zijn uit aquacultuur.

Evonik tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 12,9 miljard euro. Bij Evonik Antwerpen draaien vandaag 11 productie-eenheden waar zowat 1000 mensen tewerkgesteld zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer