Nieuws Antwerpen Evonik neemt nieuwe start

Evonik neemt nieuwe start

Evonik neemt nieuwe start

evonikjeDe specialist in fijnchemie, de Duitse groep Evonik staat er weer. Het concern realiseerde verleden jaar een omzet van 12,9 miljard euro en realiseerde daar een nettowinst op van 704 miljoen euro. “Wij moesten het vooral hebben van onze grondstoffen voor dierenvoeding,” zei ceo Klaus Engel bij de voorstelling van de resultaten. Evonik bouwt in Antwerpen ondertussen een hypermoderne installatie voor innovatieve toepassingen in aquacultuur.

Evonik, het vroegere Degussa heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad. Het bedrijf heeft daarom zwaar geïnvesteerd in de aanpassingen van zijn productiecapaciteit, in innovatie en in hoogopgeleide specialisten. Daardoor kon de kostenstructuur van de groep aanzienlijk verbeterd worden. Ook het financieel profiel is aangepast. Verleden jaar dienden in het kader van een herstructureringsplan nog 1000 mensen af te vloeien.

De vestiging in Antwerpen werd daarbij in grote mate gespaard. In het recente verleden werden trouwens al herstructureringen doorgezet. Begin verleden jaar kreeg Antwerpen overigens het investeringsdossier voor het project Aquavi toegewezen, een installatie voor innovatieve methioninetoepassingen voor garnalen en schaaldieren in aquacultuur. Het gaat om een allereerste installatie die Evonik op dit vlak ooit gebouwd heeft. Het project moet eind dit jaar operationeel zijn.

Bij Evonik in Antwerpen werken zo’n 1100 man.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.