Nieuws (Ex-)borstkankerpatiënten ontwerpen nieuw Pink Ribbon-lintje

(Ex-)borstkankerpatiënten ontwerpen nieuw Pink Ribbon-lintje

Foto: Pink Ribbon

(Ex-)borstkankerpatiënten ontwerpen nieuw Pink Ribbon-lintje

Pink Ribbon België, de nationale organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker, viert dit jaar haar vijftienjarig bestaan. Ter gelegenheid van het jubileum hebben (ex-)borstkankerpatiënten een nieuw lintje ontworpen, dat dinsdag werd voorgesteld.

Elk jaar wordt een nieuw Pink Ribbon-lintje ontworpen door een bekende persoonlijkheid, zoals prinses Delphine in 2021 en het Olympische duo Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo in 2020. Dit jaar werd echter een projectoproep gelanceerd, waarbij (ex-)borstkankerpatiënten werd gevraagd een ontwerp te maken, begeleid met een eigen verhaal. “Door de pen of het penseel te geven aan mensen die deze beproeving zelf hebben doorgemaakt, worden hun ervaringen weerspiegeld in het ontwerp van het lintje”, aldus Pink Ribbon.

“Elke borst heeft een eigen verhaal”

De organisatie ontving 70 inzendingen en bijhorende verhalen. “Het idee dat er geen twee identieke borsten zijn, kwam naar voren in drie voorstellen, die we als basis hebben genomen voor het lintje”, onderstreept gedelegeerd bestuurder Hilde Debackere. Dat resulteerde in de boodschap “Groter of kleiner, puntiger of ronder, mèt littekens of zonder… elke borst is normaal en heeft een eigen verhaal!”. Het nieuwe lintje heeft de roze kleur, met verschillende borsten erop.

Vanaf woensdag kan iedereen het nieuwe lintje kopen in zowat 1.100 winkels. Het kost 4 euro, waarvan er 2,80 euro rechtstreeks naar contrete projecten gaat die Pink Ribbon uitvoert. Om hulde te brengen aan de 70 (ex-)patiënten die een inzending deden, werd ook een online platform in het leven geroepen met alle ontwerpen en bijhorende verhalen.

Bezoekers kunnen ook een vrijblijvende donatie doen via https://pinksupport.pink-ribbon.be/event/ribbon/home.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.