Nieuws Antwerpen Ex-chefs en -bartenders vieren 15 jaar Brasserie Appelmans & Absinthbar

Ex-chefs en -bartenders vieren 15 jaar Brasserie Appelmans & Absinthbar

Ex-chefs en -bartenders vieren 15 jaar Brasserie Appelmans & Absinthbar

ANTWERPEN – Om de vijftiende verjaardag van zijn befaamde Brasserie Appelmans & Absinthbar te vieren, zet horecaondernemer Kasper Stuart zeven van zijn vroegere chefs opnieuw in de keuken tijdens Absinthball. Zeven van de meest getalenteerde bartenders die ooit hun allereerste cocktails maakten achter de bar van Brasserie Appelmans & Absinthbar, zorgen voor bijpassende drinks. In totaal verzamelden maandagavond dus 14 kleppers die zijn doorgegroeid tot grote namen in de horeca.

Kasper Stuart: “We brengen de dinosaurussen, de oude garde van Brasserie Appelmans, weer bij elkaar voor ons grootste feestje in 15 jaar. Het wordt een thuiswedstrijd. Verschillende chefs en getalenteerde bartenders begonnen hier hun carrière. Denk onder andere aan Dries Botty, Donald Simons, Dieter Van Roy, Marco Matthieux en anderen. Met dit Absinthball maken we een statement: Antwerpse horeca kan perfect samenwerken. Geen rivaliteit of negativiteit. Op 30 september werken 14 kleppers allemaal samen in onze keuken en achter de bar.”

Gevestigde waarde

In het hartje van de Antwerpse historische binnenstad, verborgen in een klein, gezellig zijstraatje en in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, vind je Brasserie Appelmans & Absinthbar. De zaak staat bekend om de heerlijke cocktails die je drinkt aan de bar, terwijl je in het restaurantdeel proeft van wereldse gerechten en Vlaamse klassiekers in een eigentijds jasje. Op de eerste verdieping van het pand vind je de Absinthbar. Een begrip in de binnenstad.

In vijftien jaar tijd groeide Brasserie Appelmans & Absinthbar uit tot een gevestigde waarde in de stad, dat bewijst ook de twaalf op twintig bij Gault & Millau. Zowel locals, mensen van buiten Antwerpen als toeristen vinden hun weg naar het pand. “Om je een voorbeeld te geven: we serveren jaarlijks het meest aantal cocktails van alle restaurants, bars en cocktailbars in België”, vertelt Kasper Stuart.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.