Nieuws Antwerpen Ex-minister wordt onafhankelijk bestuurder bij Econopolis

Ex-minister wordt onafhankelijk bestuurder bij Econopolis

Ex-minister wordt onafhankelijk bestuurder bij Econopolis

WILRIJK – Patricia Ceysens, voormalig minister van Economie en Innovatie in de Vlaamse regering, wordt benoemd als onafhankelijk bestuurder bij Econopolis Wealth Management, de gereglementeerde vermogensbeheertak van de Econopolis groep uit Wilrijk. Verder heeft Econopolis zes maanden na de geslaagde management buy-out haar aandeelhouderschap versterkt met de intrede van vier familiale aandeelhouders via de aankoop van bestaande aandelen.

Patricia Ceysens, ceo WeWatt.

Patricia Ceysens heeft een lange staat van dienst in de politieke wereld, waaronder onder andere als Vlaams minister van Economie en Innovatie, Vlaams en Federaal parlementslid en lid van de Leuvense gemeenteraad. Ze was tot voor kort voorzitter van BeCommerce, de sectorfederatie van de online handelaars. Ze is juriste van opleiding met bestuurservaring op verschillende niveau’s (overheidsinstellingen, sectorfederaties en private ondernemingen). Vandaag is ze ceo van WeWatt.

“We zijn blij een nieuwe onafhankelijke bestuurder te mogen verwelkomen die dankzijhaareigen specifieke kennis en ervaring de nodige complementariteit in de raad van bestuur van onze vermogensbeheeractiviteit brengt”, zegt Inge Boets, Voorzitter raad van bestuur Econopolis.

Ambitieuze familiale aandeelhouders

Het uitvoerend management van de Econopolis Groep heeft ook een overeenkomst bereikt met vier familiale aandeelhouders om haar corporate governance-structuur te versterken en haar ambitieuze groeiplan te verwezenlijken:

  • Diepensteyn NV: de financiële holding van de familie Toye;
  • Alcopa Coordination Center NV: de financiële holding van de familie Moorkens;
  • Nomainvest SA: de financiële holding van de families Noël en Jolly;
  • Cheniclem Private Equity SA: de financiële holding van de familie Jolly.

Uitvoerend management Econopolis.

De vier familiale aandeelhouders zullen een minderheidsbelang in de groep aanhouden. Het uitvoerend management blijft de meerderheid van de groep houden.

“Onze nieuwe familiale aandeelhouders steunen onze waarden, strategie en digitale ambities. De belangen van onze klanten komen op de eerste plaats, en we kunnen in alle vertrouwen verder bouwen aan onze toekomst. We zijn klaar om met Econopolis en Twain de markt voor beleggingsdiensten verder te ontwikkelen en te innoveren, en hebben nog meer projecten in de pipeline”, zegt Geert Noels, ceo Econopolis.

In lijn met het groeiplan blijft de groep investeren in personeel, talentontwikkeling, nieuwe beleggingsfondsen, IT en digitale diensten voor vermogende particulieren (HNWI’s) en families, en blijft ze trouw aan haar basisprincipes: eenvoud, eerlijkheid, ethisch en duurzaam.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.