Nieuws Antwerpen Exmar bestelt nog twee LPG-tankers

Exmar bestelt nog twee LPG-tankers

Exmar bestelt nog twee LPG-tankers

EXMAR-of-Belgium-Orders-LPG-OctetDe Antwerpse exploitant van gastankers, Exmar heeft de optie gelicht op nog twee extra LPG-schepen. Het bedrijf van Nicolas Saverys gaat meteen voluit voor de gasmarkt. De vlootuitbreiding gebeurt via de joint venture met Teakay LNG Partners (Bermuda’s), Exmar LPG.

De snelle ontwikkelingen in de Verenigde Staten op het vlak van schaliegas openen brede perspectieven voor de gasmarkt. De Amerikaanse president Obama heeft onlangs overigens de officiële toelating uitgeschreven voor de export van gas. Exmar nam in dit opzicht de ex-ambassadeur van de Verenigde Staten, Howard Gutman op in zijn raad van bestuur. Gutman moet voor Exmar deuren openen in Amerika.

De bestelling van nog eens twee midsize gas carriers (MGC’s) komt bovenop de acht orders die eerder al betekend werden bij de Zuid-Koreaanse scheepsbouwwerf, Hanjin Heavy Industries. Indien alle schepen tijdig opgeleverd worden zal Exmar LPG tegen 2017 over een vloot van liefst 31 LPG-schepen beschikken. Daaronder ook een VLGC, een very large gas carrier. De markt voor LPG-tankers was de laatstse jaren vrij zwak doch bij de vergaande technologische ontwikkelingen in de Verenigde Staten zijn de exploitatieprijzen voor gastankers snel beginnen klimen.

Exmar is destijds als spin-off opgezet van CMB en spitst zich volledig toe op de exploitatie van gastankers. Het gaat dan zowel om het vervoer van LNG (liquefied natural gas) als LPG (liquefied petroleum gas). Het bedrijf runt ook nog een divisie off shore activiteiten. Het bedrijf is voor meer dan 50% eigendom van Nicolas Saverys.

Exmar realiseerde in 2012 een omzet van 462 miljoen dollar, 12 miljoen meer dan het jaar ervoor.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.