Nieuws Antwerpen Exmar lijdt onder energiecrisis

Exmar lijdt onder energiecrisis

Exmar lijdt onder energiecrisis

gasDe zenuwen staan gespannen aan de De Gerlachekaai in Antwerpen. De vrij zwakke financiële resultaten van de gastankerrederij Exmar ontgoochelen. Exmar is een direct slachtoffer van de crisis op de internationale energiemarkten.

Exmar is als gastankerrederij sterk gespecialiseerd in de aanvoer en verwerking van alle soorten gas. Het bedrijf van reder Marc Saverys heeft zijn gastechnologie in die mate ontwikkeld dat het tevens een specialist werd in aardgasinfrastructuur. In dit opzicht werden in de afgelopen jaren zoveel initiatieven uitgezet dat de verwachtingen steeds hoger opgevoerd worden.

Exmar kan die kennelijk evenwel niet helemaal waar maken. De voorlopige jaarresultaten die begin januari vrijgegeven werden dienden zelfs negatief bijgesteld worden. Enkele tijd terug werd een Canadees gasleveringscontract met het Franse EDF afgeblazen en diende ook nog eens de waarde van een recent aangekochte vloot aan pressurised schepen afgewaardeerd. De alliantie met de Noorse redersfamilie Frederiksen werd doorgeknipt. In die mate dat een vooropgezette geconsolideerde winst van 41 miljoen dollar na al die tegenvallers verschrompelde tot nog maar 11 miljoen dollar. De omzet zakte ineen tot nog maar 315 miljoen dollar.

Hoe het verder moet met Exmar is voorlopig nog niet duidelijk. De beleggers hebben er van hun kant alvast niet veel vertrouwen in. De koers van het aandeel staat al vele weken zwaar onder druk.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.