Nieuws Antwerpen Expansie voor FBF Belgium ligt vooral in Frankrijk

Expansie voor FBF Belgium ligt vooral in Frankrijk

Expansie voor FBF Belgium ligt vooral in Frankrijk

E004063FBF Belgium staat voor flenzen, fittings en buizen. Het bedrijf uit Wilrijk is een vaste leverancier voor vele petrochemieconcerns uit de regio, nutsbedrijven en ketelbouwers. Vanuit Wilrijk worden ook vestigingen in Nederland en Frankrijk aangestuurd. “Een harde markt,” zegt directeur Luc De Maeyer. “We realiseren vandaag onze beste cijfers in Frankrijk.”

Met 20.000 vierkante meter aan opslagruimte beschikt FBF Belgium over een ruim assortiment aan producten. De 1500 klanten van het bedrijf onderkennen daarbij vooral de snelle flexibiliteit van FBF. “Wanneer er een dringend order binnenkomt leveren wij in veel gevallen zelfs binnen het uur”, zegt Luc De Maeyer. “Wij zijn in dit opzicht heel flexibel.”

Ondertussen is de markt evenwel biezonder moeilijk. Vooral dan in België en Nederland. Bovendien hebben nogal wat Duitse groepen hun orders vandaag voor een stuk verlegd naar Duitsland.

“Ik heb zo een beetje het gevoel dat België en Nederland vandaag vooral onderhoudsmarkten zijn en niet langer investeringsmarkten. Dat is niet zo in Frankrijk waar wij nu de sterkste resultaten neerzetten.” FBF Belgium heeft de Franse markt strategisch aangepakt vanuit het noorden. Vandaag doen steeds meer klanten uit het centrum en het zuiden van Frankrijk een beroep op het bedrijf. “Wij hebben nu een vestiging in het noorden van Frankrijk. Het lijkt me logisch dat we onderhand ook een eigen magazijn gaan installeren in het zuiden van het land.”

FBF Belgium is in handen van enkele privé-investeerders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.