Nieuws Antwerpen Expertise Award voor Mertens Vastgoed

Expertise Award voor Mertens Vastgoed

Expertise Award voor Mertens Vastgoed

mertensHet bedrijf van vastgoedmakelaar Gert Mertens, Mertens Vastgoed kreeg van het tijdschrift Expertise de jaarlijkse Expertise Award toegekend. Mertens Vastgoed wordt daarmee bekroond voor zijn sterke prestaties op de Antwerpse kantorenmarkt.

“Wij hebben ons als objectief gesteld om minstens 90% van de Antwerpse kantorenmarkt in onze portefeuille te hebben”, zegt Gert Mertens. “Wij positioneren ons in dit opzicht als een heel sterk lokaal verankerd vastgoedbedrijf. Wij kennen de markt dan ook als geen ander. Wij zijn overigens al sinds 1995 aan het werk in de brede regio van Antwerpen tot Mechelen. Iedereen die in die streek op zoek is naar een industrieel pand, een kantoor of een winkelvestiging weet onderhand dat hij bij ons aan het goede adres is.”

Een van de sterktes van Mertens Vastgoed is tevens het feit dat het team met zijn negen man relatief klein gebleven is. Terwijl de concurrenten vooral internationale huizen zijn die niet zo flexibel blijken kan Mertens Vastgoed heel snel reageren wanneer er zich opportuniteiten aandienen.

Dit neemt niet weg dat het bedrijf toch ook al moeilijke jaren heeft moeten overbruggen. Zo de crisis van 2009 en 2010. Ook Mertens Vastgoed moest toen hard op de tanden bijten. Ondertussen is het leed echter weer geleden en kon het bedrijf ook sterk presteren in 2013, een jaar waarin de Antwerpse kantorenmarkt hoe dan ook onder druk bleef staan. Mertens Vastgoed bleef evenwel overeind. “We hebben het laatste boekjaar uitstekend afgesloten. Vandaar allicht ook onze prijs. Die wordt door het tijdschrift toegekend op basis van het aantal verhandelde vierkante meter en het aantal deals. Ook het nieuw ingezette jaar is heel erg veelbelovend. Ik denk dat we de dynamiek van de afgelopen maanden in de toekomst zullen kunnen doortrekken.”

Vooral de vaststelling dat de banken kennelijk weer wat soepeler geworden zijn bij het toekennen van kredieten voor investeringsprojecten is hoopgevend. De bedrijen zullen op termijn hun huisvestingsprojecten opnieuw bekijken en meteen ook op zoek gaan naar een nieuw pand.

Mertens Vastgoed incasseerde verleden jaar zo’n 1,5 tot 1,8 miljoen euro aan erelonen.

Het bedrijf verhuurde in de afgelopen dagen de laatste beschikbare kantoorruimte in de Antwerpse London Tower.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.