Nieuws Antwerpen Experts debatteren over innovatie in Antwerpse haven

Experts debatteren over innovatie in Antwerpse haven

Experts debatteren over innovatie in Antwerpse haven

ANTWERPEN – Deze week organiseert Part of Antwerp de PoA Talks. Tijdens het debat van maandag in het MAS Havenpavoljoen gingen de experten dieper in op de Innovatie in de Haven. Part of Antwerp organiseert de debatten samen met Universiteit Antwerpen, Port of Antwerp en Made in Antwerpen.

Op maandag 9 september draait een eerste debat rond Innovatie in de haven. Sprekers van dienst Piet Opstaele, Innovation Manager van Port of Antwerp, Prof. Thierry Vanelslander, expert Transport & Ruimtelijke Economie van Universiteit Antwerpen, Steven Schutter, Product Manager NxtPort, en Rudi De Meyer, Directeur Havencentrum, kregen eerst ruimte om hun organisatie en rol kort toe te lichten.

Tijdens een debat geleid door Made in Antwerpen journalist Bart De bruyn, dat ook live op Facebook te volgen was, waren de experts het grotendeels eens. Ondanks het feit dat er in de Antwerpse haven al heel wat innovatieve zaken gebeuren, weten te weinig mensen dat. Er blijft ook nog heel wat werk aan de winkel. “De oplossing ligt deels in nog meer co-creatie en samenwerking. Maar ook is het aantrekken van jongeren zeer belangrijk, want het aandeel jonge mensen in de haven daalt.”

Ook de komende dagen staan er nog PoA Talks op het programma in het Havenhuis. Voor het debat over Jobs in de Haven op donderdagavond zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.