Nieuws Antwerpen Exploitatie Antwerps Sportpaleis in Amerikaanse handen

Exploitatie Antwerps Sportpaleis in Amerikaanse handen

Exploitatie Antwerps Sportpaleis in Amerikaanse handen

ANTWERPEN – Het Amerikaanse entertainmentconcern Live Nation, organisator van onder meer Rock Werchter, heeft de exploitatievennootschap Antwerps Sportpaleis overgenomen.

De vennootschap Antwerps Sportpaleis baat naast het Sportpaleis ook het kleine broertje Lotto Arena en de Stadsschouwburg in Antwerpen uit. Ook de zalen Vorst Nationaal in Brussel, Capitole in Gent en de Ethias Arena, het Ethias Theater en de Grenslandhallen in Hasselt worden door het bedrijf geëxploiteerd.

Antwerps Sportpaleis nv maakt deel uit van de Sportpaleis Group. Nele Bigaré, woordvoerster van Live Nation België, benadrukt dat de andere onderdelen van de groep buiten de overeenkomst vallen. Het gaat om PSE Belgium, de organistor van onder meer Night of the Proms en Het Schlagerfestival, en ticketverkoper Tele Ticket Service.

Het Antwerps Sportpaleis haalde het voorbije boekjaar een omzet van 38 miljoen euro, goed voor een operationele cash flow van 9,3 miljoen euro en een netto winst van 3 miljoen euro. 75% van het bedrijf was in handen van Jan Vereecke en Jan Van Esbroeck. Herman Schueremans, vertegenwoordiger van Live Nation in België, was al bestuurder bij de groep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.