Nieuws Antwerpen Extensa neemt site Tour&Taxis over

Extensa neemt site Tour&Taxis over

Extensa neemt site Tour&Taxis over

tourDe Antwerpse immobiliënvennootschap Extensa Group wordt de volledige eigenaar van de site Tour&Taxis in Brussel. De vennootschap uit de groep Ackermans & van Haaren neemt daartoe de aandelen over van zijn partners in de bestaande joint venture. Vastgoed vormt een van de steunberen onder de activiteiten van de Antwerpse holding.

Ackermans & van Haaren is als portefeuillemaatschappij een sterke doorgroeier. De groep onder leiding van Luc Bertrand is actief in de baggersector (DEME), private banking (Bank Delen en Bank van Breda), energie en grondstoffen, groei-investeringen (Sofinim) en vastgoed. Ackermans & van Haaren tekende in 2013 voor een omzet van 5,6 miljard euro.

Vastgoed is effectief een van de groeilijnen waarlangs de maatschappij verder ontwikkeld wordt. De overname van de site Tour&Taxis is voor Extensa een grote stap vooruit. Tour&Taxis is gelegen in de kanaalzone, op het grondgebied van Brussel Stad, en is met 30 ha een van de grootste grondreserves in het Gewest. Naast het bekende Koninklijk Entrepôt (kantoren, restaurants en winkels) omvat de site ook de “sheds” waarin grote beurzen en evenementen worden georganiseerd, het Postgebouw dat als multifunctioneel ontmoetingscentrum wordt geëxploiteerd en het nog te renoveren goederenstation.

Een nieuw park van 10 ha zal structuur geven aan de site waarop nog ruim 350.000 m² kan gebouwd worden. In het eerste kwartaal van 2015 zal met de bouw van de eerste woningen worden begonnen en de eerste fase van het nieuwe park zal in het voorjaar worden afgewerkt.

Het potentieel voor nieuwe duurzame kantoren werd reeds aangesneden met het energie-passieve kantoorgebouw (16.900 m²) dat in november 2014 in gebruik werd genomen door Leefmilieu Brussel en intussen werd verkocht aan de verzekeringsmaatschappij Intégrale. De bouwwerken voor het nieuwe Vlaams Administratief Centrum (45.000 m²) zullen in 2015 van start gaan.

Extensa zal Tour&Taxis verder ontwikkelen op basis van de richtlijnen die in nauw overleg tussen het
Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Stad Brussel zijn vastgelegd, met het oog op de creatie van een
nieuwe gemengde stadswijk waar het aangenaam werken, wonen en ontspannen is in een groene en
duurzame omgeving.

Extensa is gespecialiseerd in stadsuitbreiding en binnenstedelijke ontwikkelingen, onder andere de
nieuwe stadswijk Cloche d’Or in Luxemburg Stad, Cederpark (Hasselt) en De Munt (Roeselare).
De transactie wordt in de maand januari 2015 afgerond. De acquisitie wordt grotendeel gefinancierd door middel van een bancair krediet van 75 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.