Nieuws Antwerpen Extra dok voor Antwerpse haven

Extra dok voor Antwerpse haven

Extra dok voor Antwerpse haven

ANTWERPEN – De Vlaamse regering beslist definitief om de Antwerpse haven uit te breiden met een beperkt nieuw dok en het behoud van Doel. Het Havenbedrijf Antwerpen reageert positief op deze beslissing met betrekking tot extra containercapaciteit in de Antwerpse haven.

Tegen 2026 wordt de capaciteit van de haven met bijna 50% uitgebreid. De helft van de havenuitbreiding wordt gerealiseerd door de bouw van een nieuw dok op Linkeroever, dat grenst aan het Deurganckdok. Het dorp Doel wordt voorlopig gespaard.

De Antwerpse haven boekt al zes jaar op rij recordresultaten.

Port of Antwerp reageert tevreden

Jacques Vandermeiren, ceo Havenbedrijf Antwerpen: “ Wij zijn erg tevreden met de beslissing van de Vlaamse Regering over de ontwikkeling van extra containercapaciteit in de Antwerpse haven. Dit ontwerp voorkeursbesluit is een belangrijke volgende stap voor ons. De uitbreiding van de containercapaciteit in de Antwerpse haven is noodzakelijk om een duurzame groei te kunnen blijven realiseren en zo onze internationale leiderspositie en rol als motor voor de Belgische economie te consolideren. Dit blijkt door de groei- en recordcijfers die we de afgelopen jaren neerzetten, en het is wat onze klanten van ons verwachten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.