Nieuws Antwerpen ExxonMobil grootste Antwerpse bedrijf

ExxonMobil grootste Antwerpse bedrijf

ExxonMobil grootste Antwerpse bedrijf

exxonExxonMobil Petroleum & Chemicals is veruit de grootste onderneming van de provincie Antwerpen. Met een omzet over 2012 van liefst 32,9 miljard euro torent het bedrijf hoog uit boven alle andere bedrijven uit de brede regio. Met een winst van 2,7 miljard euro is Exxonmobil & Chemicals ook de grootste moneymaker.

Het financieel-economisch tijdschrift Trends analyseert elk jaar de winst- en verliesrekeningen van zo’n 50.000 Belgische ondernemingen. De balansen worden ook regionaal opgesplitst. ExxonMobil Petroleum & Chemicals komt hier voor de zoveelste keer uit als de belangrijkste onderneming van de streek.

ExxonMobil runt in het Antwerpse een grote raffinaderij, drie chemiecomplexen (Zwijndrecht, Meerhout en Antwerpen) en verscheidene opslagplaatsen. In het Brusselse wordt ook aan research gedaan terwijl de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) eveneens vanuit Machelen aangestuurd wordt. De groep stelt zo’n 2200 mensen tewerk.

De grote omzetmakers op de hitparade van Trends
2. BASF Antwerpen: 7,1 miljard euro
3. Safmarine Container Lines: 3,2 miljard euro
4. Philip Morris Benelux: 2,9 miljard euro
5. Janssen Pharmaceutica: 2,9 miljard euro

* Grootste investeerder: Pieter Schelde (Essen): 474 miljoen euro
* Toegevoegde waarde: Janssen Pharmaceutica: 2,3 miljard euro
* Personeel: Cepa: 8815 man.
* Maatschappelijke bijdrage: Q8: 536 miljoen euro

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.