Nieuws Antwerpen ExxonMobil schenkt 20.000 euro aan wetenschappelijk onderzoek

ExxonMobil schenkt 20.000 euro aan wetenschappelijk onderzoek

ExxonMobil schenkt 20.000 euro aan wetenschappelijk onderzoek

ANTWERPEN – ExxonMobil steunt de wetenschappelijke zoektocht naar virale geneesmiddelen en een preventief vaccin en schenkt hiervoor 20.000 euro voor Corona-gerelateerd onderzoek in de universitaire ziekenhuizen van Antwerpen en Leuven. Eerder verleende het bedrijf al steun aan zorgverleners door middel van een financiële schenking aan het Rode Kruis en de donatie van Isopropyl Alcohol aan zorginstellingen voor de productie van handgels.

“Onderzoek en wetenschap zijn katalysatoren voor innovatie, vooruitgang en maatschappelijke oplossingen. Dat geldt voor de energiesector, maar zeker ook voor de gezondheidscrisis zoals we die vandaag zien. In de onderzoekscentra is het op dit moment alle hens aan denk. Wij ondersteunen dat volop met deze donatie voor beide Belgische onderzoekscentra van topniveau, die baanbrekend onderzoek leveren op zoek naar geneesmiddelen en vaccins”, zegt Jan Michielsen, ceo van ExxonMobil in de Benelux.

Onderzoekers van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), KU Leuven en UZ Leuven zijn dankbaar voor de donatie en benadrukken het belang van zulke acties. “We hebben niet enkel middelen nodig om extra materiaal aan te kopen om deze crisis het hoofd te bieden, maar ook om de klinische studies over het virus te financieren en uit te voeren”, zegt Johnny Van Der Straeten, voorzitter van de UZA Foundation. “Om het onderzoek in de nodige stroomversnelling te brengen, is elke financiële steun dan ook zeer welkom”, voegt professor Chris Van Geet, vicerector aan de KU Leuven voor de Groep Biomedische Wetenschappen toe.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.