Nieuws Antwerpen Facilicom neemt twee bedrijven over

Facilicom neemt twee bedrijven over

Facilicom neemt twee bedrijven over

facileOne Building Maintenance (OBM) , een onderdeel van de facilitaire dienstverlener
Facilicom Services Group en specialist in het technisch onderhoud van gebouwen en gebouwomgevingen heeft twee bedrijven overgenomen.

Met de overnames van Hofline Electro en Cabling (HEC), gespecialiseerd in elektriciteitswerken, bekabeling en winkelrenovaties en afbraakcontainers en Co-Worx, een specialist HVAC, sanitair en ook geaggregeerd voor algemene aannemingswerken heeft het Antwerpse bedrijf zijn marktaandeel aanzienlijk kunnen versterken.

De groep Facilicom is een specialist in facilitaire dienstverlening. Het bedrijf heeft vanuit de Noorderplaats in Antwerpen een breed netwerk aan diensten opgebouwd. Zo onderhoud van gebouwen (Gom), catering (Prorest), onderhoud van auto’s (One Fleet Services), dienstencheques (Axxicom), bewaking (Trigion) enz.  Het bedrijf tekende in 2013 voor een globale omzet van 160 miljoen euro en stelt 4000 mensen tewerk.

“Met de overname van de twee bedrijven kan de groep zijn hard services verder professionaliseren”, stelt Claudine Decorte. De overgenomen bedrijven zullen blijven bestaan als zusterondernemingen en behoren – juridisch – net zoals OBM tot de holding One Facility Services, de hard services tak van Facilicom.

Beide acquisities tellen een 15-tal gespecialiseerde techniekers HVAC en elektriciteit, die allen de nodige attesten en certificaten op zak hebben en een goede reputatie op markt.

De stichter en zaakvoerder van Hofline Electro en Bekabeling (HEC), Jan Hofman, blijft de operationele leiding hebben over HEC.

Ook de oprichter en zaakvoerder van Co-Worx, Tim Collier, vervoegt het management en blijft de divisie HVAC en sanitaire installaties aansturen,

Co-Worx en HEC waren geen onbekenden voor One Building Maintenance. In diverse opdrachten werd al nauw samengewerkt.

One Building Maintenance (OBM) kon de voorbije jaren ook een mooie autonome groei realiseren: bij de overname in 2010 bedroeg de jaaromzet 5 miljoen, terwijl 2014 werd afgesloten met 11 miljoen omzet. Hiermee biedt OBM werk aan een 70-tal technische specialisten.

OBM biedt bedrijven een volledig servicepakket voor hun gebouwen, gebouwomgevingen en technische installaties. Preventieve en curatieve onderhoudscontracten, klusjesdienst on site of op afroep, elektriciteit, loodgieterij, schrijnwerkerij, groenvoorziening, winteronderhoud, algemene infrastructuurwerken, projectcoördinatie …

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.