Nieuws Antwerpen faillissementen

faillissementen

faillissementen

Het aantal faillissementen in de provincie Antwerpen is gedurende het eerste trimester van dit jaar lichtjes gestegen in vergelijking met het eerste trimester van vorig jaar. De stijging bedraagt 1,78%.  Dat blijkt uit het maandrapport van het bedrijfsinformatiekantoor Graydon. Er waren in de hele provincie Antwerpen 687 faillissementsuitspraken gedurende het eerste trimester. Maar opvallend is dat in het arrondissement Antwerpen het aantal faillissementen met 13,02% is gedaald. De provinciale stijging is volledig toe te schrijven aan de arrondissementen Mechelen (50,85%) en Turnhout (44,04%).

In heel België is de stijging als vanouds het grootst in de horecasector. Maar die stijging situeert zich volledig in het Waals gewest. Zowel in Vlaanderen als in het Brussels Gewest gaat het aantal faillissementen in de horeca achteruit. Stijgingen zijn verder te merken in de bouwnijverheid, de zakelijke dienstverlening en de transportindustrie.

Dan weer naar de actualiteit van de dag met faillissementen die op dinsdag 2 mei werden uitgesproken door de rechtbank van koophandel Antwerpen:

Hafsena bvba is een kleinhandel in de voedingssector, gevestigd in de Confortalei 129, Deurne. Het faillissement volgt op bekentenis.  De curator is Koen Clonen.

In Wuustwezel is de bvba Heywil Vastgoed die gevestigd is in de Waterdreef 15. De uitspraak volgt op bekentenis. De curator is Dominique Claes.

De leder- en schoenenzaak Sac d’Anvers Exclusive bvba, gevestigd op de Antwerpsesteenweg 232 in Hoboken is failliet verklaard op bekentenis. Curator is Dominique Claes.

Labrador Horacio uit de Montignystraat 137 in Antwerpen, met als curator advocaat Loots;

Tenslotte ook bakkerijzaak de Vloere Pistolee uit de Tabaksvest 104-106 in Antwerpen, met curator Marina Cossaer.

Neerlegging van de schuldvorderingen voor deze zaken uiterlijk op 1 juni 2017

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.