Nieuws Antwerpen Faillissementen in Antwerpen flink gedaald

Faillissementen in Antwerpen flink gedaald

Faillissementen in Antwerpen flink gedaald

eindeHet aantal gefailleerde bedrijven is in het arrondissement Antwerpen flink aan het dalen. Tijdens de eerste twee maanden van het jaar waren het er “maar” 195 meer. Dit is 39% minder dan tijdens diezelfde periode van 2014. Het lijkt er dus op alsof de crisis over haar hoogtepunt heen is. Eric Van den Broele, researcher bij het handelsinformatiekantoor Graydon waarschuwt nochtans voor de uitlopers van die crisis. “Het is immers opvallend dat vandaag steeds meer bedrijven failliet gaan die al meer dan 20 jaar bestaan.”

De neergaande lijn in het aantal faillissementen is in elk geval opmerkelijk. In de maand februari werden in heel België nog “maar” 907 dossiers neergelegd, opnieuw 7% minder dan in februari van 2014. Dit is meteen ook de twaalfde maand op rij met dalende cijfers. Cumulatief komen we voor januari en februari op 1821 faillissementen, een daling van 10,8%. In Vlaanderen is de daling nog meer uitgesproken: 896 dossiers of -15%. Nog een tweede kritische opmerking van Eric van den Broele: “februari 2015 blijft alles bijeen nog altijd de februarimaand met het op twee na hoogste aantal faillissementen.”

Het arrondissement Antwerpen was in de afgelopen jaren veelal een negatieve uitschieter in de statistieken. Het aantal faillissementen was er in elk geval opmerkelijk hoger dan elders. Nu liggen de cijfers net andersom en is het arrondissement Antwerpen een absolute koploper met voor januari en februari nog slechts 195 faillissementsdossiers of 39% minder dan in januari/februari 2014. Voor de hele provincie Antwerpen daalde het aantal faillissementen van 438 falingen naar 318 of -27%.

Uiteraard is het jobverlies in diezelfde provincie Antwerpen eveneens gedaald: als gevolg van de falingen gingen nog “maar” 496 jobs verloren tegenover 637 in diezelfde periode van 2014.

De “grootste dossiers” betroffen in februari de faillissementen van Axez International in Merksem met 22 verloren jobs en van Audivox in Antwerpen met 21 verloren jobs.

Opmerkelijk: de daling van de falingen zet zich door in nagenoeg alle sectoren uitgenomen in de transportsector. Daar werd in februari zelfs één faillissement meer uitgesproken dan in januari.

Het lijstje van de recentste falingen kun je overigens vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.