Nieuws Antwerpen Falck breidt vloot uit met vijf nieuwe ziekenwagens

Falck breidt vloot uit met vijf nieuwe ziekenwagens

Falck breidt vloot uit met vijf nieuwe ziekenwagens

falckAmbulancier Falck kreeg vijf nieuwe ziekenwagens aangeleverd. Het bedrijf uit Wijnegem wil daarmee zijn vloot versterken. Falck Benelux opende onlangs een vestiging in Naninne (Namen) in Wallonië. Het bedrijf positioneert zich daarmee als absolute marktleider in ziekenvervoer.

Je hebt ze ongetwijfeld al gezien op de weg: de gele ambulances Mercedes van Falck Benelux. Het bedrijf staat in voor urgent (de 112) en niet dringend ziekenvervoer in het hele land. De Falck ambuces rijden als een particuliere ziekenverhuurder in opdracht van verscheidene ziekenhuizen, rusthuizen, reisbijstandsverzekeringen enz. Falck Benelux is in dit opzicht een dochteronderneming van de Deense groep Falck die in al die jaren een internationale marktpositie afgedwongen heeft. “Ook in Belgiê zijn we ongetwijfeld marktleider”, zegt financieel directeur Luc Vos. “Wij hebben weliswaar geen zicht op het marktaandeel van de vele kleine particuliere ziekenvervoerders en van de onderscheiden brandweerkorpsen maar we gaan ervan uit dat we met onze 220 personeelsleden echt wel de markt aansturen.”

Het niet dringend ziekenvervoer is de sterkste groeimarkt voor Falck Benelux. Ook het urgente vervoer voor 112 is echter heel erg belangrijk. Falck wordt anderzijds ook aangesproken voor repatriëringen, geeft in zijn academy cursussen voor ambulanciers en is eveneens inzetbaar bij evenementen.

Falck wordt vandaag gerund vanuit vijf vestigingen: Wijnegem (de hoofdzetel), Brussel, Genk, Tielt en Naninne.

De indienstname van vijf nieuwe ziekenwagens van het merk Mercedes moet de operationele mogelijkheden van het bedrijf versterken. Falck beschikt vandaag over een wagenpark van liefst 150 voertuigen, het grootste part daarvan wordt gekocht maar geleidelijk aan wordt ook omgeschakeld op operationele leasing. De nieuwe wagens zijn aangeleverd door Fraikin België uit Mechelen.

Falck Benelux tekent vandaag voor een omzet van zowat 16 miljoen euro.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.