Nieuws Antwerpen Familie Saverys wil CMB van de beurs halen

Familie Saverys wil CMB van de beurs halen

Familie Saverys wil CMB van de beurs halen

marcsaverysVandaag start de familie Saverys een overnamebod op de aandelen CMB. Daarmee zal een aloud Antwerps icoon allicht van de beurs verdwijnen. De Compagnie Maritime Belge werd destijds gesticht in 1895 en heeft mee de hele geschiedenis van de Antwerpse haven getekend.

Dit zijn moeilijke tijden voor reders. De markten zijn heel erg onrustig. Zeker ook de bulkmarkt. Marc Saverys, de voorzitter van CMB acht het dan ook aangewezen om de aandelen van de maatschappij van de beurs te halen om op die manier sneller en flexibel  te kunnen reageren op de marktontwikkelingen.  De concurrentie van verscheidene nieuwkomers in de markt maakt het CMB vandaag biezonder moeilijk.

De familie Saverys heeft via de holding Saverco al meer dan 50% van de aandelen in CMB in handen. Saverco biedt nu 16,20 euro per aandeel CMB die het nog  niet in zijn bezit heeft. Het is de bedoeling dat Saverco op die manier 95% van de aandelen in handen krijgt om de aandelen dan ook finaal van de beurs te halen.

De familie Saverys legt bij die operatie zo’n 280 miljoen euro op tafel.

Marc Saverys is voorzitter van CMB dat mee wordt aangestuurd door zijn drie zonen, Alexander, Ludovic en Michaël. De zuster van Marc Saverys, Virginie ondersteunt de hele operatie als mede-aandeelhouder.

Het bod op de aandelen loopt nog tot 12 november.

Foto: Marc Saverys

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.