Nieuws Antwerpen Familie Willoqué laat Lierse electrozaak over

Familie Willoqué laat Lierse electrozaak over

Familie Willoqué laat Lierse electrozaak over

selexionDe bekende electrozaak Willoqué uit Lier wordt overgenomen door Electronic uit Geel. Daarmee verdwijnt de familie Willoqué als een heus icoon uit de Pallieterstad. Willoqué en Electronic maken commercieel deel uit van de keten Selexion.

De familie Willoqué startte haar zaak al op in 1917. Paul Willloqué begon toen een eigen winkel in de Antwerpsestraat in Lier. Later verhuisde de winkel naar de Kolveniersvest en nog later naar de hoek van de Kolveniersvest en de Antwerpsestraat. Willoqué werd een echt begrip in Lier en brede omstreken. In 2007 verhuisden Marianne Willoqué en haar echtgenoot Wim De Swert de winkel naar de huidige locatie aan de Mechelsesteenweg in Lier.

De voorbije maanden gingen Marianne Willoqué en haar man op zoek naar een kandidaat-overnemer. Ze vonden die in Koen Michiels en Christine Govaert, de zaakvoerders van Eletronic Selexion in Geel. Willoqué werkte sinds enkele jaren eveneens onder het logo van Selexion. “De kinderen van Wim en Marianne waren er niet geïnteresseerd in om de winkel verder te zetten”, zegt Koen Michiels. “Wim en Marianne hebben ons via Selexion gecontacteerd. We kennen elkaar al jaren en ze weten ook dat hun bedrijf bij ons in goede handen is. Ze waren immers erg begaan met hun klanten.”

“De overname van Willoqué was van onze kant een kans die we niet mochten laten liggen. Willoqué is in de brede omgeving van Lier heel erg bekend en is altijd een gezond bedrijf geweest. Ik neem dus niet alleen een sterke naam over maar ook personeel dat borg staat voor kwaliteit en service.”

Selexion is het commerciële uithangbord van Euronics Belgium, een van de grootste verdelers van consumer electronics, IT, telecom, foto en huishoudtoestellen van het land. De omzet steeg in 2013 tot liefst 537 miljoen euro. Euronics Belgium is in feite een aankoopvereniging die als cbva zo’n 300 winkels groepeert. De exploitanten van de winkels zijn veelal familiebedrijven die de merken Selexion en Euronics breed uitdragen. Euronics Belgium is dan zelf de Belgische dochteronderneming van Euronics Europe dat globaal 14.000 winkels groepeert. Euronics Belgium is onlangs verhuisd van Aartselaar naar een nieuwbouw in Wommelgem.

Foto: Verkoper Joël Aerts in de winkel van Willoqué in Lier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.