Nieuws Antwerpen Familiebedrijf Van Wellen Storage investeert in Van Moer Logistics

Familiebedrijf Van Wellen Storage investeert in Van Moer Logistics

Familiebedrijf Van Wellen Storage investeert in Van Moer Logistics

Van Wellen Storage heeft recent een belang verworven in het vastgoed van Van Moer Logistics, nadat dit vastgoed werd afgesplitst van de logistieke activiteiten. Met deze transactie zetten Van Moer en Van Wellen hun samenwerking voort in de haven van Antwerpen. Ook doet Jo Van Moer, ceo en oprichter van Van Moer Logistics, een kapitaalverhoging in de logistieke activiteiten van zijn bedrijf.

Van Moer Logistics is een logistieke dienstverlener die actief is in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tankcontainer logistiek. Het bedrijf telt inmiddels 430 vrachtwagens, 445.000 vierkante meter aan magazijnoppervlakte en 8 binnenschepen. Door de uitgevoerde transactie van familiebedrijf Van Wellen, hoopt Jo Van Moer op een verdere duurzame vergroting van hun logistieke vastgoedactiviteiten.

“Wij zijn verheugd dat we de transactie met de familie Van Wellen hebben kunnen afronden. We werken al jaren zeer goed samen en zijn overtuigd van de uitgebreide kennis en ervaring van onze partner”, zegt Jo Van Moer.

“Wij als vastgoedspecialist breiden het patrimonium uit en brengen onze duurzame kennis van logistiek vastgoed in. De samenwerking tussen beide groepen resulteert in een sterk team dat klaar staat voor een ambitieuze toekomst”, klinkt het bij Louis en Laurens Van Wellen, beide actief binnen het familiebedrijf.

Al vier generaties lang bouwt de familie Van Wellen aan hun logistiek patrimonium voor verhuur. In 1944 startte de activiteiten en ondertussen is Van Wellen storage gespecialiseerd in het ter beschikking stellen van havengebonden industrieel vastgoed en kantoren voor logistieke dienstverleners.

Jo Van Moer

Kapitaalverhoging

Jo Van Moer heeft tegelijk ook een substantiële kapitaalverhoging doorgevoerd in de logistieke activiteiten van zijn bedrijf, waarmee ook de groei van deze bedrijfsafdeling kan worden verdergezet. “De aanzienlijke verhoging van ons operationele kapitaal maakt het mogelijk om in 2021 heel wat ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken. We zullen onder andere ons tankcontainerdepot in Zwijndrecht uitbreiden, onze repairafdeling en de cleaninglijnen vernieuwen, zonnepanelen plaatsen op twee van onze magazijnen en verder investeren in de vergroening van ons wagenpark”, aldus Jo Van Moer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.