Nieuws Antwerpen Fermet opent virtuele boerenmarkt

Fermet opent virtuele boerenmarkt

Fermet opent virtuele boerenmarkt

boerZe zijn in feite wat overrompeld door het enorme succes van hun initiatief. Aline Julia en Katrien Barrat hebben samen vanuit Antwerpen de virtuele boerenmarkt Fermet opgezet. Er kwamen enorm veel reacties. In die mate dat ze een en ander in een eerste fase wat moeten afremmen.

Fermet wil als online boerenmarkt de band tussen boer en klant weer in ere wil herstellen dankzij de moderne technologie. Na een testproject in Antwerpen, waarbij 99 vrijwilligers de webshop mochten uitproberen, is het zo ver: “De virtuele boerenmarkt opent nu zaterdag in Antwerpen. De eerste klanten kunnen dan hun bestellingen plaatsen om ze de week daarop, op vrijdag 3 april, geleverd te krijgen. Tegen dan worden ook al nieuwe, verse oogsten verwacht zodat we een nog completere lokale boerenmarkt online kunnen aanbieden.”

Om alles logistiek onder controle te houden, wordt het aantal bestellingen beperkt: “Te veel hooi op de vork nemen is voor niks of niemand goed. Daarom zullen we het aantal bestellingen beperken. Voor de eerste keer tot 250. Iedereen die daarna komt, kan bestellen voor de week daarop. Als we zien dat de vraag even groot is als het enthousiasme nu, openen we zo snel mogelijk een tweede marktdag en zorgen we dat we meer dan 250 bestellingen per keer aankunnen,” stelt Katrien Barrat op de website van Weekeind Knack.

Twee waarden staan bij Fermet centraal: lokale productie en ‘eerlijke prijzen’. Zo betrekt Fermet zijn producten bij (voorlopig) negen boeren uit Berlaar, Herentals, Ravels, Oelegem, Sint-Katelijne-Waver, Ranst, Nijlen, Duffel en Westmalle. Uiteraard is bij de keuze van de boeren gelet op de productiemodaliteiten waaronder gewerkt wordt. Met voorkeur voor biologisch duurzame teelten. Onder de leveranciers is ook de bioboerderij Iona-hoeve (foto). Alle boeren krijgen een ‘eerlijke prijs’ voor hun producten: de helft van wat de klant betaalt, vloeit terug naar de boer. Toch jaagt dit de prijzen niet door het dak, zo schrijft een van de proefpersonen op de website van Weekend Knack.

Na Antwerpen gaat Fermet over een maand ook van start in Gent. “Leuven volgt kort daarna. En dan gaan we verder: Belgium, here we come!”, zegt Aline Julia. Kandidaat-klanten kunnen zich alvast registreren op de website, fermet.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.