Nieuws Antwerpen Fernand Huts bouwt theaterzaal voor musical ’40-45′

Fernand Huts bouwt theaterzaal voor musical ’40-45′

Fernand Huts bouwt theaterzaal voor musical ’40-45′

Fernand Huts en zijn logistiek bedrijf Katoen Natie zullen in Beveren een grote theaterzaal uit de grond stampen speciaal voor de geplande spektakelmusical “40-45” van Studio 100, over de Tweede Wereldoorlog. Dat is dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie bij Studio 100. Het gaat om de opvolger van “14-18”, de musical die enkele jaren geleden in de Mechelse Nekkerhal  werd opgevoerd.
Het wordt een zaal van 70 m2 waarvoor de bouwvergunning onlangs werd afgeleverd. De bouw kan dan ook weldra van start gaan. “40-45” krijgt in de nieuwe zaal, “Theater Singelberg”, acht mobiele tribunes die de bezoeker een unieke blik op het spektakel bieden. Regisseur Frank Van Laeken zegt dat er nergens in België een geschikte zaal was voor het spektakel. Los van de bouw kost de musical volgens Studio 100 nog 15 miljoen euro. “40-45” gaat in principe in première in oktober 2018. De cast is nog niet samengesteld, maar het script is wel nagenoeg rond. “14-18 was een echte frontoorlog en daar speelde zich dus ook 90 procent van de actie van de musical af, maar nu gaan we een gezin uit Antwerpen volgen doorheen de oorlog”, zegt Van Laecke. “Het wordt een soort filmische reis langs verschillende locaties die door de oorlog getroffen werden. Alles draait ook rond de vraag wat oorlog met een mens doet en wat mensen in die omstandigheden tot bepaalde keuzes brengt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.