Nieuws Antwerpen Fertikal neemt goede start

Fertikal neemt goede start

Fertikal neemt goede start

fertikalletjeNa de opstart van zijn nieuwe installatie heeft Fertikal een goed boekjaar afgewerkt. Volgens de jaarrekening die gedeponeerd werd bij de Nationale Bank werd in 2014 een omzet van ineens 1,4 miljoen euro gerealiseerd. Het bedrijf produceert compost en geperste organische mestkorrels. Fertikal zat ooit nog in de groep van de groene-energieproducent Thenergo en van de Boerenbond. De onderneming volgt sinds enkele tijd met zijn nieuwe aandeelhouders een andere koers.

Fertikal is vandaag een expansief mestverwerkingbedrijf. De onderneming verwerkt Vlaamse en Nederlandse kippen- en varkensmest. De 100% organische mest wordt na een zogenaamde hygiënisatie verrijkt met de nodige mineralen en tenslotte verkocht als bodemverbeteraar aan de landbouwsector of als geperste organische mestkorrel op de wereldmarkt.

De geproduceerde meststoffen en de compost gaan in grote mate richting Frankrijk. Fertikal exporteert evenwel over de hele wereld. Oa. naar Vietnam en Cambodja.

Na de opstartperiode zijn de over te dragen verliezen vandaag verminderd van 4,9 miljoen euro tot 4,6 miljoen euro.

Fertikal wordt aangestuurd door Jimmy Quirijnen, Danny Spoormans, gedelegeerd bestuurder Dirk Van Eersel, Valerie Vandaele en Wim Laeremans.

Bij Fertikal werken vandaag tien mensen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.