Nieuws Antwerpen Fidea voortaan onder Chinese vlag

Fidea voortaan onder Chinese vlag

Fidea voortaan onder Chinese vlag

edwibDe Antwerpse verzekeringsgroep Fidea werd enkele tijd terug overgenomen door de Chinese Anbang Insurance Group. Het bedrijf heeft zich ondertussen vanuit de Van Eycklei sterk kunnen positioneren binnen het concern. Verleden jaar werd een nettowinst van 42 miljoen euro gerealiseerd, 5% meer dan het jaar ervoor. Het premievolume daalde evenwel lichtjes tot 189 miljoen euro.

2015 was een markant jaar voor Fidea. De overname door de Chinese verzekeringsgroep Anbang werd in het voorjaar van 2015 een officieel feit. Hun aandeelhouderschap ondersteunt de ambitie van Fidea om zich verder als een groeiende, zelfstandige verzekeringsmaatschappij op de markt te profileren.

De voltooiing van het gloednieuwe IT-platform en de uitbouw van de Waalse regionale zetel, die eind vorig jaar van Namen naar Braine-L’Alleud verhuisde, passen volledig binnen deze filosofie. Nieuwe notoriëteitscampagnes, initiatieven rond product- en dienstenontwikkeling en de sponsoringssamenwerking met het nieuwe ploegmanagement van het Telenet Fidea Cycling Team, moeten Fidea extra zichtbaarheid geven als een verzekeringsmaatschappij, die dicht bij haar verzekeringsbemiddelaars en hun cliënten wil staan.

“Het voorbije jaar bleek weer een scharnierjaar in onze bedrijfsgeschiedenis. De komst van aandeelhouder Anbang Insurance Group, de uitrol van een volledig nieuw IT-platform, de competenties van onze medewerkers en het groeiend aantal productieve distributiepunten, maken van Fidea een challenger op de markt. In drukke en veranderende omstandigheden een mooi resultaat neerzetten, danken we aan de inzet en het vertrouwen van al onze stakeholders. We zijn met goede vooruitzichten 2016 ingegaan en we zijn zeer gemotiveerd om onze plannen verder te concretiseren,” aldus ceo Edwin Schellens.

Fidea profileert zich als een solide en onafhankelijke verzekeraar voor particuliere cliënten, zelfstandigen en ondernemingen. Het bedrijf houdt er een gedifferentieerde distributieaanpak op na en verdeelt zijn polissen via onafhankelijke verzekeringsmakelaars en in het kader van een bank- en verzekeringssamenwerking, ook via het distributienetwerk van Crelan en Bank Nagelmackers. Fidea biedt kwaliteitsverzekeringen aan tegen marktconforme prijzen die aansluiten bij de behoeften van de cliëntdoelgroepen. Met zijn Elit3-concept was Fidea pionier in de totaalcliëntbenadering. Die aanpak trekt Fidea ook door in het ondernemingssegment met de concepten Trigoon en themawerking.

Naast de hoofdzetel in Antwerpen heeft Fidea een regionale zetel in Braine-L’Alleud. Het bedrijf stelt zo’n 375 mensen te werk verdeeld over beide vestigingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.