Nieuws Antwerpen Fiets! opent grote showroom langs A12

Fiets! opent grote showroom langs A12

Fiets! opent grote showroom langs A12

fietsDe Antwerpse winkelketen Fiets! opent een 11de vestiging langs de A12 in Boom. Hendrik Winkelmans heeft daarmee in nauwelijks vier jaar een indrukwekkende onderneming opgebouwd. Volgende week komt er trouwens nog een 12de winkel in Brugge.

Hendrik Winkelmans is jurist. Hij werkte een tijdlang als consultant in de retailsector en onderkende in die jaren de commerciële mogelijkheden die de fiets leek te bieden. De opening van een eigen fietsenzaak in Antwerpen werd een groot succes. In die mate dat er steeds nieuwe plannen ontvouwd werden.

“De fiets is vandaag effectief weer geweldig in”, zegt zaakvoerder Hendrik Winkelmans. “En dit dan niet enkel omwille van zijn groen imago. De mensen gaan effectief wel eens vaker met de fiets naar het werk en naar de winkel. Ze doen ook aan sport, racen of mountainbiken. De nieuwe mogelijkheden die de elektrische fiets oudere mensen geven hebben ook voor ons nog bijkomende markten geopend.”

Hendrik Winkelsmans opende in de afgelopen vier jaar de ene winkel na de andere. Zo oa. in Wijnegem, in Herentals enz. Vandaag komt er zelfs een 11de zaak. Het succes is onmiskenbaar. De keten Fiets! heeft overigens de meeste toonaangevende merken in huis: Gazelle, Oxford, Cube, BMC enz. Maar er worden ook fietsonderdelen verkocht, fietskledij, enz. De vakmannen van het bedrijf staan in voor herstellingen en voor degelijk advies.

De 11de vestiging in Aartselaar is nog maar eens een grote stap vooruit: de winkel heeft nu eenmaal liefst 1200 vierkante meter aan oppervlakte, een XL Store dus. “De klanten hechten vandaag erg veel belang aan hun fiets. Ze gaan dan ook vaak voor de duurdere modellen, het mag al eens wat kosten. Maar dan willen ze ook een ruime keuze, ze willen het model al eens uittesten. Dat is nu net wat we in Aartselaar kunnen aanbieden: we zullen er zomaar eventjes 500 modellen in onze showroom uitstallen. Daaruit kunnen de klanten ongetwijfeld een goede keuze maken.”

Fiets! is als bedrijf ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige KMO met nu al 60 personeelsleden. De groep tekent voor pakweg 15 miljoen euro aan omzet. Of er nog meer openingen zitten aan te komen? Hendrik Winkelmans: “Kwaliteit is onze allergrootste prioriteit. Indien er zich nog mogelijkheden aandienen om ook elders in het land nog bijkomende winkels te openen zullen we zeker niet aarzelen. Volgende week doen we dat trouwens ook in Brugge. Alleen moet overal dezelfde kwaliteit kunnen gegarandeerd worden waarmee we in die afgelopen vier jaar ook snel gegroeid zijn.”

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer