Nieuws Antwerpen Fiets rukt op in Antwerpse haven

Fiets rukt op in Antwerpse haven

Fiets rukt op in Antwerpse haven

ANTWERPEN – De haven van Antwerpen kan de Week van de Mobiliteit zeer tevreden inzetten. Op 2 jaar tijd is het percentage fietsers er immers gestegen van 6% naar 17%. Dat blijkt uit een bevraging door Port of Antwerp bij de grote industriebedrijven, goed voor zo’n 21.000 werknemers ofwel een derde van de werknemers in de Antwerpse haven.

De sterke resultaten zijn te danken aan verschillende mobiliteitsinitiatieven, zoals de fietsbus die in april 2018 werd opgestart. Werknemers kunnen hiermee gratis het Kanaaldok en de Schelde kruisen en sparen zo een omweg van meer dan 25 kilometer uit. Ook DeWaterbus, die reeds sinds juli 2017 vaart en nadien stelselmatig werd uitgebreid, brengt werknemers dichter bij hun werk. Beide mobiliteitsinitiatieven houden bovendien rekening met de werkuren.

In augustus telde DeWaterbus zelfs 109.741 passagiers, een absoluut record dat het succes van dit duurzame vervoersalternatief aantoont. Ook de fietsbus doet het erg goed met 80.816 gebruikers in de periode januari tot en met augustus van dit jaar.

Tegelijk wordt er sterk in de fietsinfrastructuur in de haven geïnvesteerd en ook de bedrijven in de haven zelf dragen bij aan het succes van de fiets dankzij onder meer fietsleaseprogramma’s en financieel aantrekkelijke fietsvergoedingen.

Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp: “Gezien de voortdurende mobiliteitsuitdagingen in en rond de haven, werken we samen met de havengemeenschap en de werknemers aan een bereikbare haven. Dit spectaculaire resultaat bevestigt ons dat deze investeringen lonen en dat we de ingeslagen weg verder moeten zetten om nog meer mensen op de fiets te krijgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.