Nieuws Antwerpen Fietshersteller met bakfiets onderweg

Fietshersteller met bakfiets onderweg

Fietshersteller met bakfiets onderweg

fietsjejeNet zoals Brussel en Gent heeft Antwerpen nu ook een eigen mobiele fietshersteller die zich verplaatst met een bakfiets. Stefan Balaz werkt al tien jaar bij Levanto als fietsenmaker en ploegbaas. Hij zete onlangs de stap als zelfstandig ondernemer in bijberoep. Zijn eerste wapenfeit als hersteller was bij de opening van de nieuwe fietsostrade tussen Antwerpen en Mechelen.

“Op ons werk herstellen we veel fietsen bij bedrijven op hun terrein” vertelt Stefan. “Dat bracht me op een idee. Waarom niet hetzelfde doen voor de gewone fietser? Het is toch helemaal niet fijn om je kapotte fiets helemaal mee te sleuren naar een fietsenmaker? Bel mij en ik kom naar jou terwijl je rustig op een terras wacht.”

“In Slovakije werkte ik als automechanieker” gaat Stefan voort. “In 1996 besloot ik naar België te gaan.” Zo’n 10 jaar geleden kon hij aan de slag als fietshersteller bij Levanto, een sociale onderneming die langdurig werklozen aan werkt helpt. “Mijn ervaring als automechanieker was een troef. Maar de opleiding van drie maanden bij Levanto zorgde ervoor dat ik het fietsvak helemaal onder de knie kreeg. In de loop der jaren ben ik blijven groeien en heb ik alles van fietsen repareren geleerd.”

Axel Verstrael, bedrijfsleider bij Levanto, is tevreden. “Veel mensen zijn content over Stefan” zei hij tot de redactie van de website Ondernemen in Antwerpen.  “Als hij langskomt weet je dat alles in orde is. Je kan hem heel gemakkelijk extra’s vragen. Of ik het niet erg vind dat hij hiermee start? Helemaal niet. Bij Levanto is het doel net mensen kansen te geven. Dit past helemaal in dat plaatje. Stefan neemt zelf initiatief en kiest voor een eigen verantwoordelijkheid.”

Stefan startte officieel als mobiele hersteller bij de opening van de fietsostrade tussen Antwerpen en Mechelen, georganiseerd door de provincie Antwerpen. Vanaf dan kan je hem dagelijks bereiken voor fietsherstel ter plaatse. Telefoneren kan op 0483/108634

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.