Nieuws Antwerpen Fietskoeriers kijken over de grenzen heen

Fietskoeriers kijken over de grenzen heen

Fietskoeriers kijken over de grenzen heen

fietsjulieBubblePost is al lang niet meer alleen. De fietskoeriers breken allengs overal door. Ook in Antwerpen zijn al verscheidene startups aan de slag. Om hun krachten te bundelen hebben verscheidene fietskoeriers een Europese federatie opgericht: de Europese Federatie van Fietskoeriers (ECLF).

De logistieke problemen van de grote steden nemen verder toe. De wurgende fileproblematiek weegt op die manier ook zwaar op de economie. De fietskoeriers hebben daar handig op ingespeeld en hebben onderhand hun eigen marktpositie veroverd. Het gaat hen daarbij vooral om de zogenaamde ‘last mile’. De goederen tot in de vestiging van de klant brengen is hun sterke dynamiek.

BubblePost is in dit opzicht een van de bedrijven dat aan de hand van een doelgericht businessplan zijn objectieven waar maakt. Maar ook vele kleinere bedrijven zoals Ecokoerier en De Fietskoerier slagen erin om zich in Antwerpen te positioneren. In die mate dat fietstransport niet langer meer als een groene illusie gezien wordt.

De Europese Federatie van Fietskoeriers wil de verdere groei van de fietskoeriers onderbouwen. Daarbij worden ook de prijscompetiviteit en de flexibiliteit van de kleine ondernemingen centraal gezet. Het VIL, het Vlaams Instituut voor de Logistiek uit Berchem volgt die ontwikkelingen van dichtbij op.

Volgende maand organiseert de ECLF een Europese conferentie in het Spaanse San Sebastian. Fietskoeriers, steden, logistieke bedrijven en experten van over heel Europa komen er samen om te discussiëren over hoe stedelijke distributie duurzamer maken.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.