Nieuws Antwerpen Fietsroute naar het werk niet veilig

Fietsroute naar het werk niet veilig

Fietsroute naar het werk niet veilig

fiets
Drie op de vier werknemers vindt de route om met de fiets naar het werk te rijden niet veilig genoeg. Dat blijkt uit de resultaten van de Mobiliteitsbarometer die de VAB samenstelde. De fietsroute naar de winkel lijkt iets veiliger maar nog steeds onvoldoende (47%).

Vlaanderen gebruikt steeds meer de fiets. Dat is een onmiskenbare vaststelling. 42% van de ondervraagde Vlamingen spring effectief geregeld op de fiets. In dit opzicht groeit het aantal fietswinkels ook ieder jaar aan met 20%.

Toch aarzelen we om met de fiets naar het werk te gaan, stelt Joni Junes, de woordvoerder van de VAB. Slechts 24% van de ondervraagde Vlamingen vindt de fietsroute naar het werk veilig. Oudere werknemers boven de 60 vinden de weg naar het werk met de fiets helemaal niet te doen. Slechts 13% voelt er zich veilig. Jongeren tussen de 18 en de 24 tekenen voor 29% positief.

De globale cijfers zijn dan ook vernietigend: slechts 0,2% van de fietsende Vlamingen gaat met de fiets naar het werk.

Indien we fietsen doen we dat vooral voor zogenaamde recreatieve verplaatsingen. Dan voelen we ons wél goed. Recreatieve fietsroutes krijgen op het vlak van veiligheid zelfs een 80%. Ook ouderen boven de 60 geven de recreatieve fietsroutes positieve punten: 75% voelt er zich veilig.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.