Nieuws Antwerpen Fietswinkels willen versoepeling maatregelen voor fietsverkoop

Fietswinkels willen versoepeling maatregelen voor fietsverkoop

Fietswinkels willen versoepeling maatregelen voor fietsverkoop

ANTWERPEN – Traxio Velo, een federatie van fietshandelaars, vraagt de regering om de regels voor de verkoop en levering van fietsen te versoepelen. De sector heeft het water aan de lippen door de stilgevallen verkoop en grote stocks, klinkt het.

De lente is de enige topperiode in het jaar voor de fietssector, zegt Traxio. “Quasi de hele jaarverkoop wordt dan gerealiseerd en ook heel wat eerder bestelde fietsen worden geleverd.” Nu zijn de showrooms dicht wegens het coronavirus. Enkel online aankopen en thuislevering mogen nog. “Maar een fiets moet je kunnen passen”, zegt Traxio.

Traxio Velo vraagt daarom toelating om testritten, levering en verkoop toe te laten in een fietswinkel, met respect voor hygiëne en social distancing. Zonder versoepeling dreigt een ‘enorme economische ravage’ bij de fietshandelaars, fabrikanten en groothandelaars, luidt het.

België telt ongeveer 1.670 fietshandelaars waarvan ongeveer 600 in Wallonië en Brussel en bij benadering 1.100 in Vlaanderen. In 2019 werden 470.000 fietsen verkocht in België, waarvan 51 % elektrische fietsen.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.