Nieuws Antwerpen Fifthplay breekt verder door in Frankrijk

Fifthplay breekt verder door in Frankrijk

Fifthplay breekt verder door in Frankrijk

Fifthplay neemt een participatie van 36% in het Franse bedrijf Dombox uit Lyon  en bevestigt hiermee de verdere uitbouw van zijn internationale strategie.. Fifthplay wil samen met Dombox tegen 2016 zo’n 25.000 nieuwe Franse woningen op zijn energieplatform connecteren. Dombox zal voortaan ook als Fifthplay Frankrijk opereren. Met dit partnership breidt Fifthplay haar activiteiten internationaal verder uit en wil het de Europese referentie worden in energie-efficiëntie en -monitoring voor gebouwen.

Fifthplay is een hightechspeler en een volle dochter van de Niko Group uit Sint Niklaas. Het bedrijf is dé specialist in het verrijken van slimme woningen en gebouwen met diensten voor zorg, comfort en energie. Gebruikers kunnen altijd, overal en via gelijk welk toestel met internetverbinding van deze diensten gebruik maken. Fifthplay is vandaag vanuit Berchem actief in België, Nederland, Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Dombox is sinds 2006 actief op de Franse residentiële energiemarkt en is gespecialiseerd in energiemonitoring en -visualisatie volgens de Franse RT-2012 norm. Onder impuls van de Franse regelgeving is het immers verplicht om elk nieuwbouwproject te voorzien van een energiemonitoringsysteem. Dombox richt zich met haar oplossingen vooral op bouwpromotoren en aannemers en heeft een marktaandeel van 30% in de residentiële nieuwbouw. Het partnership met Fifthplay stelt zich tot doel om dit marktaandeel op korte termijn op te trekken naar 50%. Hiervoor stelt Fifthplay haar technologie en expertise op de residentiële markt ter beschikking. Daarnaast zal Fifthplay ook het commerciële beleid van Dombox intensief ondersteunen.

De verwachtingen van dit partnership liggen hoog. Met de samenwerking willen beide bedrijven binnen het jaar 25.000 Franse nieuwbouwwoningen op het Smart Home-platform connecteren en zo doorbreken in de tertiaire markt in Frankrijk. Fifthplay neemt hiervoor een participatie van 36%, die kan worden opgetrokken naar 45% over een periode van 5 jaar.

“Nu onze volledige portfolio ook in Frankrijk wordt uitgerold, breiden we naast België, Nederland en Spanje onze activiteiten internationaal verder uit. Op termijn willen we dan ook de Europese referentie worden in energie-efficiëntie en energiemonitoring voor gebouwen,” aldus Kris van Daele, Managing Director bij Fifthplay.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.