Nieuws Antwerpen Fifthplay gaat samenwerken met Franse Dombox

Fifthplay gaat samenwerken met Franse Dombox

Fifthplay gaat samenwerken met Franse Dombox

kris van daeleFifthplay gaat een strategische alliantie aan met het Franse bedrijf Dombox uit Lyon. Fifthplay stelt voortaan haar smart home en building technologie en haar commerciële expertise op de residentiële markt ter beschikking van Dombox. Fifthplay wil tegen 2016 zo’n 25.000 nieuwe Franse woningen op zijn energieplatform krijgen.

Dombox, onder leiding van de familie Bondoux, is sinds 2006 actief op de Franse residentiële energiemarkt. Jacques Bondoux is oprichter van Bastide et Bondoux, één van de grootste studiebureaus van Frankrijk op vlak van energie en thermische certificatie. Onder impuls van de Franse regelgeving is het verplicht om in elk nieuwbouwproject een energiemonitoringsysteem te voorzien. Dombox, onder leiding van Thomas Bondoux, specialiseerde zich zo in energiemonitoring en -visualisatie volgens de RT 2012 richtlijn.

Dombox richt zich met haar oplossingen vooral op bouwpromotoren en aannemers. Binnen het partnership zal Dombox instaan voor het uitbreiden en onderhouden van haar commerciele relaties. Fifthplay zal het commerciële beleid van Dombox intensief gaan ondersteunen en stelt haar technologie en expertise op de residentiële markt en haar volledige commerciële infrastructuur ter beschikking.

De verwachtingen van deze strategische alliantie liggen hoog. Met de samenwerking wil Fifthplay maar liefst 25.000 Franse woningen op het Fifthplay Smart Home platform krijgen tegen 2016 en zo via Dombox doorbreken in de tertaire markt in Frankrijk.

“Nu Dombox ons volledig portfolio gaat voeren in Frankrijk, breiden we onze activiteiten internationaal verder uit en willen we dé Europese referentie worden in energie-efficiëntie en energiebalancering voor gebouwen” aldus Kris van Daele, Managing Director bij Fifthplay.

Fifthplay is een Antwerpse high-tech speler en een dochter van de Niko Group uit Sint Niklaas. Fifthplay ontwikkelt een internet based serviceplatform dat partners de mogelijkheid biedt om zorg-, comfort- en energiediensten rechtstreeks tot in de “slimme” woning van de consument af te leveren. Op elk moment, op elke plaats en via elk toestel dat over een webbrowser beschikt. Fifthplay is momenteel actief in België, Nederland, Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

De Niko Group richt zich van zijn kant op de residentiële en tertiaire markt, maar ook op de zorgsector. Voor die verschillende marktsegmenten worden oplossingen aangeboden zoals het beheer van energie (water, gas, elektriciteit), de controle en het sturen van licht, zorgoplossingen met de nadruk op veiligheid en zekerheid, toegangscontrole en woning- en gebouwenautomatisering. Niko Group heeft sinds lang vestigingen in België, Frankrijk, Nederland en Slowakije. Aan dit lijstje werden recent Denemarken en Polen toegevoegd.

Dombox is van zijn kant gehuisvest in “La cité de l’environnement” te Lyon, eveneens een project van de Familie Bondoux. Dombox richt zich op de automatisatie van woningtechnologie en energie-efficiëntie van residentiële woningen. De oplossingen van Dombox gebruiken internettechnologie en geven zichtbaarheid aan het verbruik van energie (water, electriciteit en gas). Dankzij Dombox kunnen woningen de nodige certificatie behalen zoals opgelegd door de Franse regelgeving. Dombox heeft relaties met alle bouwpromotoren in Frankrijk

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.