Nieuws Antwerpen Financiële injectie voor Dagvers cvba

Financiële injectie voor Dagvers cvba

Financiële injectie voor Dagvers cvba

In aanloop naar de eerste levering in mei stappen twee Business Angels van BAN Vlaanderen met kapitaal, raad en daad in de jonge Antwerpse onderneming Dagvers, het initiatief voor gezonde, dagverse en duurzame kant-en-klare maaltijden.

Het bedrijf, opgericht met eigen kapitaal en met ondersteuning van de Vlaamse overheid en Stad Antwerpen, is een initiatief van een aantal Antwerpse ondernemers en professionals. Zij stelden een grote vraag vast naar gezonde bereide maaltijden voor gezinnen die geen tijd hebben om zelf vers te koken.

“Wij zijn verheugd met het kapitaal en de steun van de twee Business Angels”, zegt Inge De Clerck, initiatiefneemster en woordvoerster van Dagvers. “Zonder hun inbreng was er geen sprake van Dagvers. We zijn ook bijzonder blij vast te stellen dat de business angels niet investeren omwille van beoogde quick wins, maar wel omwille van een duurzaam rendement op lange termijn. Naast geld brengen ze ook heel waardevolle knowhow in, wat het succes van Dagvers verder zal verzekeren.”

Dagvers lanceerde ook op woensdag 15 maart zijn financiële crowdfunding via Bolero voor het grote publiek. Door aandelen te kopen van Dagvers kan de particuliere investeerder participeren in de CVBA mét een fiscaal voordeel van 45% dankzij de nieuwe Tax Shelter voor startende ondernemingen. Dagvers wil langs deze weg minimaal 100.000 tot maximaal 250.000 euro ophalen om mee de start van de onderneming te ondersteunen. Na een week staat de teller reeds op 20 % van het beoogde bedrag. De campagne loopt in totaal 60 dagen.

Bolero-investeerders stappen in voor minimaal 5 aandelen van 100 euro en maximaal 50. Hun inbreng maakt de opstart en operationele werking van het eerste jaar mogelijk, zodat Dagvers kan uitgroeien tot een financieel gezonde onderneming. Een eerlijk rendement voor de inbreng staat centraal, want Dagvers wil duurzame winst realiseren voor alle aandeelhouders.

Dagvers produceert alleen dat wat de klanten voor vastgelegde dagen bestellen en werkt met verse biologische ingrediënten. Keukenpartner Sense, een maatwerkbedrijf, zorgt voor de bereiding van twee dagelijkse maaltijden en soep. Verschillende lokale bioboerderijen en CSA’s (Community Supported Agriculture) staan achter het verhaal en zorgen voor de ingrediënten. Voor de levering doet Dagvers beroep op een logistieke partner die ook duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. De leveringen gebeuren op het werk, via een afhaalpunt of aan huis. De eerste leveringen worden verwacht op 8 mei en bestellen kan vanaf medio april.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.