Nieuws Antwerpen Financiële resultaten Agfa-Gevaert verbeterd

Financiële resultaten Agfa-Gevaert verbeterd

Financiële resultaten Agfa-Gevaert verbeterd

gevaertDe beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft al heel wat puin geruimd. Dat blijkt uit de financiële resultaten van het tweede kwartaal. Die waren beter dan verwacht. Er was zelfs een nettowinst van 28 miljoen euro.

Agfa-Gevaert zit al jarenlang in het sukkelstraatje. Het trotse fotobedrijf van toen werkt zich doorheen de omschakeling van analoge naar digitale technologie en moet in dit opzicht de activiteiten herstructureren. Dat gebeurt niet zonder moeilijkheden. De resultaten staan daardoor al vele opeenvolgende kwartalen onder druk.

Ondertussen lijken er toch openingen te komen. Tijdens het afgesloten tweede kwartaal heeft het bedrijf uit Mortsel niet slecht gepresteerd. Ondanks de latente zwakke economische omgeving en de ongunstige wisselkoersen.

De omzet bleef in dit opzicht verder met 11% dalen tot 651 miljoen euro. Onder de streep werd evenwel een bedrijfskasstroom gerealiseerd van 63 miljoen euro (+12%) en een bedrijfsresultaat van 46 miljoen euro (+27%). Een en ander is duidelijk het resultaat van de volgehouden efficiëncyprogramma’s en de reorganisaties die topman Christian Reinaudo er doordrukt. Omdat de zilverprijs ondertussen daalde krijgt het bedrijf ook vanuit die hoek enig soelaas.

“We gaan ook in de komende maanden verder door op die lijn”, zei Reinaudo in een commentaar op de resultaten. “Maar we zullen ons ook concentreren op het controleren van de omzetevolutie.”

Agfa Graphics realiseerde tijdens het tweede kwartaal een omzet van 339 miljoen euro (-10%). Agfa Healthcare kwam op 263 miljoen euro (-10%). Agfa Specialty Products haalde 49 miljoen euro (-15%).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.