Nieuws Antwerpen Fingo Welfsels nam Frederickx over

Fingo Welfsels nam Frederickx over

Fingo Welfsels nam Frederickx over

fingoFingo Welfsels uit Malle heeft zijn kleinere concurrent Frederickx uit Scherpenheuvel-Zichem overgenomen. Frederickx maakte tot voor kort nog deel uit van de bouwgroep Echo. “Wij geloven in de verdere groei van de bouwsector”, zegt zaakvoerder Marc Van Cauwenbergh. “Het gaat nu iets minder goed, juist. Maar na tien jaar expansie is het toch normaal dat de groei er nu even uit is?”

Fingo Welfsels produceert gewapende en voorgespannen welfsels. Het bedrijf werd destijds in 1946 opgezet door Marcel en Gerard van Cauwenbergh en heeft in al die jaren een sterke reputatie bijeengewerkt als bouwbedrijf. De afgewerkte producten uit Malle worden verkocht over het hele land. De productie draait vandaag op zowat 700.000 vierkante meter. Dat het vandaag iets minder goed gaat heeft oa. te maken met het feit dat de Nederlandse markt zo goed als dood is. “Wij exporteerden tot voor kort liefst 180.000 vierkante meter welfsels over de grens. Tot in het noorden van Nederland. Vandaag is die afzet bijna helemaal weggevallen.”

De overname van Frederickx diende zich aan als een echte opportuniteit, stelt Marc Van Cauwenbergh. “In die zin dat we met het oog op de verdere expansie in de buurt van Frederickx een bijkomend terrein gekocht hadden voor de opslag van onze productie. Het leek ons dan ook aangewezen om Frederickx zelf over te nemen. We kunnen de productie van de twee fabrieken in Malle en die in Scherpenheuvel in onze planning perfect in elkaar schuiven.” Frederickx produceert vooral ruwe welfsels.

De specialisten van Fingo Welfsels hebben de productiecapaciteit van Frederickx ondertussen grondig doorgelicht en het machinepark herschikt. Het moet de bedoeling zijn om de productiekwaliteit uit Scherpenheuvelo te verbeteren. De vestiging draait ondertussen reeds mee in de groep en zal allicht tekenen voor een bijkomende productiecapaciteit van 100.000 vierkante meter.

Fingo Welfsels werkt een omzet bijeen van pakweg 17 miljoen euro. Het bedrijf stelt 60 mensen tewerk. Bij Frederickx bleven zeven mensen aan de slag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer