Fintech-reus Heyvaert investeert in fitnessgroep The Brick

Zo'n twaalf jaar nadat hij voor het eerst steun bood aan Tiffany Stevens en David Box, investeert financier Rob Heyvaert opnieuw in een project van het koppel. Heyvaert stapt in bij de Antwerpse fitnessgroep The Brick.

Luxefitness The Brick werd in 2015 opgericht door ondernemerskoppel David Box en Tiffany Stevens op het Antwerpse Zuid. Toen al met de steun van Heyvaert, die hen fitnesstoestellen schonk. De voorbije jaren groeide het bedrijf uit naar locaties, met elk een eigen invulling. In de gym worden fitness en personal coaching gekoppeld aan yoga en meditatie, en is er zelfs ruimte voor coworking.

Nu investeert Heyvaert opnieuw in het bedrijf. Financiële details werden niet vrijgegeven, maar volgens zakenkrant De Tijd gaat het niet om een 'hobbyprojectje'. “Ik kijk ernaar uit om het uitzonderlijke team van The Brick en David te ondersteunen in hun volgende fase van groei. Zo kan The Brick een kwalitatief hoogstaand aanbod bieden aan meer mensen in België en daarbuiten", zegt Heyvaert daar zelf over. “De maatschappij en de wereld draaide nooit sneller. Om op zo’n topniveau te kunnen functioneren is het essentieel om prioriteit te geven aan iemands fysieke gezondheid.”

Wat The Brick met het geld zal doen, is nog niet duidelijk, maar Box en Stevens kijken alvast positief naar de toekomst. “We hebben de ambitie om zoveel mogelijk mensen een waanzinnige fitnesservaring te bieden. We geloven dat de markt enorm is en dat er toekomst en groei zit in ons model. Mensen zijn op zoek naar een gezonde hobby waar ze hun persoonlijke ambities en sociale doelen kunnen samenbrengen", aldus Stevens.