Nieuws Antwerpen Fiscaal recht heeft voor Antaxius geen geheimen

Fiscaal recht heeft voor Antaxius geen geheimen

Fiscaal recht heeft voor Antaxius geen geheimen

antaxiusDe fiscus maakt het de ondernemers zeker niet makkelijker. Het arsenaal aan wettelijke middelen om ondernemingen te controleren wordt steeds ruimer. De recente begrotingscontrole heeft daarbij nieuwe mogelijkheden geopend. Terwijl de fiscale wetgeving zélf doorgaans vrij algemeen is en nogal ontoegankelijk hebben ondernemers er alle belang bij om zich goed in te dekken tegen eventuele problemen. “Voorafgaandelijk advies bij fiscale specialisten is daarom best aangewezen”, zegt meester Stefan Geluyckens van het Antwerpse advocatenbureau Antaxius.

Antaxius is gespecialiseerd in alle takken van het vennootschapsrecht, het fiscaal recht, het economisch strafrecht en de M&A-problematiek (mergers en acquisities). “Bedrijven kunnen het zich vandaag zeker niet meer permitteren om gedurende jaren de gevolgen van fiscale procedures te verwerken”, zegt Stefan Geluyckens. “Ze doen er dan ook goed aan om voorafgaand advies op te nemen bij mensen die de materie beheersen.”

De advocaten Frank Vandewalle, Marian Vanden Broeck en Erk Gevers zetten in 1995 een advocatenbureau op dat in 2002 werd omgedoopt tot Antaxius Advocaten. Vandaag zijn er zes partners, twee counseladvocaten en 12 medewerkers actief in het kantoor.

“Wij zijn als kantoor volledig onafhankelijk. Wij verlenen advies. Wij doen aan arbitrages en litiges zowel in de administratieve als de gerechtelijke fase en dit dan zowel voor de nationale rechtscolleges als voor het Hof van Justitie van de Europese Unie,” zegt meester Marian Vanden Broeck.

Het gaat er de ploeg van Antaxius vooral om dat ondernemingen zich in deze crisistijd zeker geen fiscale claims kunnen permitteren waarbij bewarende maatregelen zoals de inhouding van BTW hen zelfs nog voor de uitspraak van de rechtbank vaak lange tijd vleugellam kunnen maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.