Nieuws Antwerpen Fitness.be wil snelle heropening fitnesscentra

Fitness.be wil snelle heropening fitnesscentra

Fitness.be wil snelle heropening fitnesscentra

ANTWERPEN – Sectorfederatie Fitness.be wil fitheid op de politieke agenda. In een persbericht vraagt de sector meer duidelijkheid en een snelle heropening van de fitnesscentra. Sporten draagt volgens de federatie bij tot fysiek en mentaal welzijn en dat is volgens Fitness.be een deel van de oplossing tegen het virus.

Voor de coronacrisis vonden bijna 1 miljoen sportievelingen regelmatig de weg naar de fitness. Het besluit om sporten in open lucht opnieuw toe te laten, zaaide bij de federatie heel wat twijfel. Enerzijds werd de verplichte sluiting voor fitnessclubs bevestigd en anderzijds werden outdoorlessen opnieuw toegestaan. Ook komt er heel wat kritiek op de beslissing dat contactberoepen opnieuw aan de slag kunnen. Heel wat schoonheidscentra bieden ook fitnesstoestellen aan. Fitness.be begrijpt niet dat personal trainers die kans niet krijgen.

De sector heeft ondertussen ook een sectorprotocol opgesteld om zo een heropstart in de veiligste omstandigheden mogelijk te maken. Op basis van het sectorprotocol van Fitness.be hebben fitnessclubs al zwaar geïnvesteerd om een indoor heropstart veilig en zonder persoonlijk contact te laten verlopen.

De fitnesssector roept de regering ook op om de fitnesscentra financieel te ondersteunen. Momenteel moet er 21 procent btw betaald worden voor fitness met begeleiding en 6 procent voor fitness zonder begeleiding. De federatie hoopt dat die btw, net zoals bij de sportsector, tot 0 gereduceerd wordt. De sector hoopt op een versoepeling vanaf 8 juni en als het kan zelfs eerder.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.